Buigbaar scherm verkrijgbaar in 2017

Samsung overweegt om volgend jaar twee nieuwe smartphones uit te brengen met een buigbaar scherm. Een daarvan zou een versie worden met een scherm dat dubbel gevouwen kan worden, meldt Bloomberg.

buigbaar scherm

Buigbaar scherm

De toestellen gebruiken organische led's en zouden volgens geruchten al begin 2017 worden onthuld, mogelijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dat plaatsvindt in februari. Het tweede toestel zou in de telefoonmodus een 5-inch scherm hebben en uitgeklapt een scherm van maar liefst 8 inch, vergelijkbaar met dat van een tablet. Samsung experimenteert al langer met nieuwe schermmogelijkheden, getuige de succesvolle edge-toestellen met gebogen zijkanten. Een gebogen scherm bestaat dus al, maar een buigbaar scherm? Dat was er nog niet en het zou weer een flinke stap voorwaarts zijn.

Concurrentie voor Apple

Toestellen met dergelijke vooruitstrevende schermen zouden er voor kunnen zorgen dat Apple-klanten gaan overstappen naar Samsung. Volgens Lee Seung Woo, analyst bij IBK Securities Co. in Seoul zou dit product absoluut een game-changer kunnen zijn. Het grootste probleem was het ontwikkelen van een duurzame, transparante kunststof, en dat lijkt nu te zijn gelukt. Als Samsung de toestellen met codenaam 'Project Valley' inderdaad tijdens de WMC in februari onthult, betekent dat een voorsprong op de nieuwe iPhone met oled-scherm die later in 2017 wordt gelanceerd. Overigens werkt het Chinese Moxi ook aan een buigbare smartphone, maar vooralsnog alleen met een zwart-wit scherm.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.