Mobiele surfers bezoeken vaker fysieke winkel

SmartphoneDat fysieke winkels online goed te vinden moeten zijn, mag zo zoetjes aan wel bekend zijn. Wat relatief nieuw is, is dat klanten die de site van een winkel bezoeken via een smartphone eerder de stap zetten naar een fysieke winkel dan klanten die dezelfde site bezochten via een vaste computer.

Op zoek naar meer rendement

Het Franse kledingmerk Petit Bateau heeft verspreid over Frankrijk 153 winkels naast de website petit-bateau.fr. Het modehuis dat in 1893 het levenslicht zag, staat bekend om zijn stijlvolle kleding van hoge kwaliteit. Naast dames- en herenkleding is Petit Bateau – bekend van het logo met het zeilbootje – bekend om het grote aanbod in kinderkleding. Het merk wilde meer informatie over de verhouding tussen online-gedrag en wat daarvan terug te zien was bij aankopen in de fysieke winkel. Met uiteraard als doel om alles dermate op elkaar af te stemmen dat het meeste rendement behaald wordt.

Gebruikers worden gevraagd in te loggen en dat maakt het mogelijk om het internetverkeer van ingelogde bezoekers naar de eigen site te matchen met de transacties die gemaakt zijn in de winkels. Dit kan omdat de klanten een loyalty card gebruiken die Petit Bateau verstrekt aan zijn consumenten.

Mobiele surfers vormen interessante markt

Daar kwam diverse interessante informatie uit naar boven. Zo bleek dat 44 procent van de mensen die wat aangeschaft hadden bij de winkel in de week ervoor de site bezocht had. En negen procent zelfs op de dag van aanschaf. Opvallend is ook dat mensen die het grootst inkochten tot drie keer zoveel research op de site van Petit Bateau hadden gedaan.

Eveneens kwam naar boven dat bezoekers via de mobiele site elf procent vaker de winkel bezochten dan de bezoekers via een vaste computer. De smartphone-consumenten kochten uiteindelijk ook acht procent meer dan de consumenten die via een desktop de site hadden bezocht.

Als deel van de promotie-strategie heeft het bedrijf besloten om de resultaten zo transparant mogelijk te delen. Dit om wat oproer te veroorzaken op internet en daarmee makkelijker vindbaar te zijn op de zoeksites. Daarnaast is het offline reclamebudget omlaag geschroefd ten faveure van het online-budget. Uiteraard wordt na bekend worden van uitslagen van de onderzoeken vooral gemikt op de mobiele markt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.