Toine Veenhuis verkozen tot ICT / Telecom manager 2016

Award '16-159

Tijdens het jaarlijkse Business Event van BTG (Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers) is Toine Veenhuis van de Belastingdienst verkozen tot ICT/ Telecom manager 2016. Met zijn unieke prestaties in het Mobile Competence Centre won hij de BTG Award 2016. De award voor Young Professional ICT/Telecom werd gewonnen door Linda van Driel van het Erasmus UMC.

BTG Award 2016

De BTG Award is een prestigieuze prijs voor ICT- en Telecom managers die ofwel een bedrijfskritisch telecomproject met succes hebben afgerond, ofwel in de afgelopen jaren uitzonderlijke prestaties voor hun organisatie hebben geleverd op het gebied van innovatieve communicatietechnologie. Toine Veenhuis (Manager Mobile Competence Center Belastingdienst) ontving de prestigieuze BTG Award uit handen van Joep Schellekens (Winnaar van de Award in 2015), Hessel Dikkers (Jury-voorzitter) en BTG-voorzitter Jan van Alphen. Runners-up bij deze verkiezing waren Michiel Steltenpool (Royal Dutch Shell) en Hans van der Linden (Shared Telefonie Platform Rijksoverheid).

Winnaar Toine Veenhuis

De BTG Award is dé erkenning voor unieke prestaties in de communicatietechnologie. Toine Veenhuis en zijn team van het Mobile Competence Center ontwikkelden samen onder meer ruim 50 apps voor verschillende overheidsorganisaties. En droegen daarmee bij aan de opgave van de overheid om de interne en externe dienstverlening te professionaliseren en digitaliseren. Zelfs internationaal is er al interesse getoond voor een aantal concepten van het Mobile Competence Center. De vakjury sprak lovend over Toine: “Toine heeft een aantal indrukwekkende prestaties neergezet. Het Mobile Competence Centre van de Belastingdienst komt compleet uit zijn koker. Kennisdeling is een duidelijke eigenschap die bij Toine naar voren komt en hij is een zeer betrokken leider. Dankzij één van de apps die hij met zijn team heeft uitgerold is het doen van belastingaangifte niet alleen makkelijker, maar ook mobieler gemaakt. Getuige het feit dat de belastingaangifte-app inmiddels vijf miljoen keer is gedownload.” Veenhuis over het winnen van de Award: “Deze prijs is een prachtige erkenning voor mijzelf en de prestaties van het team. De prijs heeft een positieve uitstraling op de hele IT organisatie van de Belastingdienst en geeft aan dat we innovatief en vooruitstrevend bezig zijn.”

Young ICT Professional Award

BTG is een vooruitstrevende vereniging die ook jonge talenten stimuleert om zich te ontwikkelen tot professionals in de telecommunicatie en ICT-branche. Om die reden werd op 9 juni ook een tweede award uitgereikt: voor de Young ICT-Professional van het Jaar. Linda van Driel (Erasmus MC), die met succes een bedrijfskritisch telecomproject wist af te ronden, werd in deze categorie de winnaar. De jury noemde Linda ‘een echte bruggenbouwer, die op eigen initiatief een nieuw project is gestart om complexe factureringsprocessen te vereenvoudigen. Met veel passie en toewijding geeft zij sturing aan haar team en wist zij het retourpercentage binnen een jaar te verlagen met 15%. Een unieke prestatie’.

BTG Business Event

De BTG Award werd uitgereikt op 9 juni tijdens het BTG Business Event in Grand Hotel Huis ter Duin (Noordwijk). De vereniging voor telecommunicatie en ICT viert dit jaar haar 30-jarig jubileum en om die reden was deze editie van het Business Event zo mogelijk nog spraakmakender dan voorgaande jaren. Er waren keynotes en presentaties van hoog (innovatief) niveau, die veelal in het teken stonden van het jaarthema van BTG: ‘The Connected Society’.

Bekijk ook de foto's van het evenement.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.