Buigbare smartphone van Lenovo wordt polshorloge

Lenovo heeft tijdens de technologiebeurs Techworld in San Francisco een buigbare smartphone geïntroduceerd.

Lenovo CPlus buigbare smartphoneOp zich is dit nieuws te verwachten, omdat meer fabrikanten zich met deze ontwikkeling bezighouden. Wat wel opvallend is aan dit model, is dat je hem zodanig kunt vouwen dat hij om de pols past. Hiermee komen de werelden van de smartphone en smartwatch wel heel dicht bij elkaar. Dit betekent volgens chief technology officer Peter Hortensius van Lenovo dat niet alleen het scherm buigbaar moet zijn, maar ook de componenten die zich in de behuizing bevinden, zoals de batterij en het moederbord.

Buigbare smartphone CPlus en buigbare tablet Folio

De smartphone die door Lenovo CPlus is gedoopt is nog in ontwikkeling, maar wanneer hij eenmaal beschikbaar komt op de markt, zal dat direct in 12 kleuren zijn. Parallel aan de ontwikkeling van een buigbare smartphone, werkt Lenovo ook aan een opvouwbare tablet, de Folio. Deze heeft een vouw in het midden en wanneer je hem inklapt gaat één helft van de tablet op zwart. Hiermee wordt de tablet een wat uit de kluiten gewassen smartphone om mee te bellen.

In dit filmpje zie je hoe de slimme armband werd gedemonstreerd, met aansluitend de verbaasde reacties die dit opleverde.

 

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.