Apple verwacht dat de Watch 2 een groot succes wordt

Heeft Apple net met watchOS 3 het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch gepresenteerd, zijn er nu al geruchten dat de tweede versie van het slimme horloge dit najaar gaat verschijnen. Naar verluidt heeft Apple al een enorme bestelling gedaan bij zijn toeleveranciers en verwacht het bedrijf een grote vraag. 9to5Mac meldt verder dat de Apple Watch 2 in september samen met de iPhone 7 voorgesteld wordt. Het huidige model is sinds april 2015 in de verkoop, maar werd al in september 2014 aangekondigd.

Apple Watch

Grote vooruitbestelling

Volgens 9to5Mac zijn de bestellingen van Apple voor de Watch 2 groter dan verwacht. Naar schattingen wil het bedrijf twee miljoen slimme horloges per maand verkopen. Apple heeft weliswaar nog nooit gezegd hoe goed de eerste Watch het in de verkoop deed, maar analisten van KGI Securities denken dat er in 2016 maar 7,5 miljoen exemplaren worden verkocht. Als Apple daadwerkelijk twee miljoen Watches per maand wil laten produceren, verwacht het dus sterke groei in dit marktsegment.

Succes van de eerste Apple Watch

Of de eerste Apple Watch het goed deed in de verkoop, is twijfelachtig. Immers verlaagde Apple in maart 2016 de prijs van het instapmodel naar 350 euro. Dergelijke afprijzingen zijn bij Apple erg ongebruikelijk.

watchOS 3

Tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie heeft Apple de derde versie van besturingssysteem watchOS aangekondigd. Dat maakt het mogelijk om tekst op het horloge in te voeren. Hiervoor teken je letters op het scherm van het horloge. Daarnaast starten apps ongeveer zeven keer sneller. Het horloge krijgt daarnaast een bedieningspaneel en een Dock – net als iOS – die allebei met een veeg kunnen worden geopend. Deze update moet dus ook het huidige model van de Apple Watch veel beter maken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.