iPad als zenuwcentrum smart home in iOS 10

Apple heeft tijdens de WWDC-keynote deze week aangekondigd dat het een grote impuls gaat geven aan HomeKit, Apple's Internet of Things-oplossing. Dit jaar nog gaan we kennismaken met de app Home. Hiermee zijn alle slimme apparaten in en om het huis eenvoudiger dan ooit te bedienen. De smart home is al lang geen huis van de toekomst meer.

Losse apps en spraakcommando's

Slimme HomeKit-apparaten zijn al een tijd op de markt, maar tot nu toe was de besturing via de iPhone of iPad nog verre van geoptimaliseerd. Je bedient de apparaat vooralsnog met je stem, door Apple's spraakassisten Siri commando's te geven. Zoals 'Doe de lichten in de huiskamer aan' of 'Zet de verwarming uit'. Daarnaast zijn er losse apps die fabrikanten zelf leveren bij hun HomeKit-apparaat, en die natuurlijk allemaal nét even anders werken.

Smart home nu nog slimmer

Home moet de situatie drastisch vereenvoudigen. Alle apparaten die HomeKit ondersteunen, zijn straks te bedienen vanuit deze app. Je hebt vanuit één centrale plek, bijvoorbeeld de iPad, toegang tot alle apparaten afzonderlijk. Je kunt ook zogenaamde scènes instellen, waarmee alle apparaten doen wat je van ze verlangt op het moment dat je thuiskomt van het werk of naar bed gaat.

Smart Home

Home is onderdeel van iOS 10

HomeKit werd twee jaar terug geïntroduceerd en werd aanvankelijk maar matig enthousiast ontvangen. Apple verwacht dat HomeKit-apparaten dit jaar een enorme vlucht gaan nemen en dat fabrikanten talloze nieuwe producten op de markt gaan brengen.

Home maakt onderdeel uit van iOS 10, Apple's nieuwe mobiele besturingssysteem. Vanaf september is iOS 10 te downloaden op de iPhone, iPad en iPod touch.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.