Sensoren van LG maken van elk huis een smart home

LG smart homeLG Electronics heeft in Korea sensoren op de markt gebracht die gewone huishoudelijke apparaten smart maken. Hiermee wordt elk huis een potentiële smart home. De bediening en het uitlezen van de gegevens geschiedt met je smartphone. Dit weet de Korea Herald te melden.

SmartThinq voor je smart home

De sensor, die SmartThinQ is gedoopt, is een ronde sticker die je op een huishoudelijk apparaat plakt en die diverse informatie geeft over het apparaat waarop deze is bevestigd. De gegevens lees je vervolgens uit op je smartphone.

Zo zal de sensor je op de hoogte brengen wanneer de wasmachine klaar is met centrifugeren, omdat hij geen trillingen meer detecteert. Bevestigd op een koelkast kan het je laten weten wanneer de inhoud over datum dreigt te raken. Als je de sensor op deuren en ramen bevestigt, laat deze je weten middels een alarm weten dat deze geopend worden.

Wanneer je meerdere sensoren gebruikt, koppel je ze met behulp van de SmartThinQ Hub aan elkaar, maar ook aan eventuele smartapparatuur die je al in huis hebt. De hub ondersteunt verschillende draadloze netwerken, zoals Zigbee, Bluetooth en wifi.

Omgerekend kost een setje van 3 SmartThinQ-sensoren en 1 hub 227 euro. Of en wanneer ze bij ons beschikbaar komen is echter nog niet bekend.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.