Vodafone-topman Shuter vertrekt

Vodafone-topman Rob ShuterDe Vodafone-topman in Nederland, Rob Shuter, gaat naar een ander telecombedrijf. De Zuid-Afrikaan wordt CEO bij MTN, een van de marktleiders op het gebied van mobiele telefonie in Zuid-Afrika. De bekendmaking werd gedaan door MTN aan de aandeelhouders. Shuter begint uiterlijk 1 juli 2017 bij zijn nieuwe werkgever. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Veranderingen bij Vodafone

De Vodafone-topman is sinds 2012 actief in zijn functie. Daarvoor werd de Nederlandse tak van het van oorsprong Britse bedrijf geleid door Jens Schulte-Bockum. Qua omzet is Vodafone Nederland de tweede provider na KPN. Blyk en hollandsnieuwe zijn virtuele providers van Vodafone.

Ziggo en VodafoneVodafone en Liberty Global, moederbedrijf van Ziggo, willen samen verder en als nieuwe provider actief worden op de Nederlandse markt. Waar Vodafone sterk is op de mobiele markt, is Ziggo dat op het gebied van vaste internet- en tv-diensten. De fusie tussen Vodafone en Ziggo moet nog wel worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Problemen bij MTN

Shuter kan bij MTN onder andere de afhandeling overzien van een megaboete die het bedrijf opliep in Nigeria. MTN voldeed niet tijdig aan nieuwe telecomregels van de Nigeriaanse overheid. Na maandenlang juridisch getouwtrek werd de oorspronkelijke boete van 5,2 miljard dollar verlaagd naar 330 miljard Nigeriaanse Naira. Afhankelijk van de wisselkoers is dit minder dan 1 miljar dollar. De affaire was echter wel aanleiding voor het vertrek van Shuters voorganger, Sifiso Dabengwa.

Wisseling van de wacht

Shuter is niet de enige topman die vertrekt bij een Nederlandse provider. Moederbedrijf Deutsche Telekom vervangt bijna het complete management bij het Nederlandse T-Mobile. Ook van topman Mark Klein wordt afscheid genomen. Wat voor stempel de opvolgers van Shuter en Klein zullen drukken op de gang van zaken bij de providers, zal nog moeten blijken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.