WhatsApp Bellen: 100 miljoen gesprekken per dag

WhatsApp is inmiddels veel meer dan een dienst om tekstberichtjes en foto’s mee te versturen. Sinds ongeveer een jaar is het ook mogelijk om te bellen met de immens populaire app. En die belfunctie – WhatsApp Bellen –  blijkt zeer goed aan te slaan bij het publiek. Want nu is bekendgemaakt dat er dagelijks 100 miljoen telefoongesprekken plaatsvinden via WhatsApp. Dat meldde WhatApp gisteren met trots op zijn blog.

Mijlpaal WhatsApp Bellen

1100 gesprekken per seconde

WhatsApp rekent het ons even voor: 100 miljoen gesprekken per dag, dat zijn er 1100 per seconde. WhatsApp is hiermee een geduchte concurrent van de conventionele telefoonaanbieders. WhatsApp Bellen werkt via mobiele data op de telefoon en spreekt dus niet iemands bundel met belminuten aan. Bellen via wifi is gratis, eventuele datakosten kunnen wel ten koste komen van de klant.

Met WhatsApp Bellen kunnen wereldwijd gesprekken worden gevoerd. De dienst werkt op de meest bekende platforms: iPhone, Windows Phone, Android en BlackBerry 10. Begin dit jaar waren er in totaal 7 miljard gebruikers van WhatsApp, wat inhoudt dat 1 op de 7 mensen op aarde WhatsApp maandelijks gebruikt om contact te onderhouden met bijvoorbeeld vrienden en familie.

WhatsApp Bellen: wat biedt de toekomst?

WhatsApp belooft de dienst in de toekomst nog verder te perfectioneren. Een tipje van de sluier is daarvan al opgelicht. Eerder dit voorjaar werd bekend dat WhatsApp op korte termijn een voicemail-functie krijgt. Wanneer een bel- of videobelgesprek wordt afgewezen, kan de beller een bericht inspreken voor de ontvanger. Ook nieuw: op de iPhone is binnenkort nauwelijks nog onderscheid te zien tussen binnenkomende WhatsApp-gesprekken en reguliere telefoongesprekken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.