Verizon en KT werken samen aan 5G standaard

Korean Telecom (KT) gaat samen met telecombedrijf Verizon werk maken van de nieuwe 5G-standaard. De beide bestuursvoorzitters, Hwang Chang-gyu (rechts op de foto) en Lowell McAdam ondertekenden hiertoe een samenwerkingsovereenkomst, aldus een bericht in de Korean Times. Als onderdeel van dit partnerschap gaan KT en Verizon de basistechnologieën, zoals frequenties en overdrachtsmethoden, onderzoeken. Deze technologieën moeten uiteindelijk leiden tot een wereldwijde standaard.KT en Verizon tekenen 5G-overeenkomst

5G is nog een idee

Er is nog veel onduidelijkheid over wat 5G moet zijn. Het enige dat bekend is, is dat deze opvolger van 4G vele malen sneller moet worden. Naast snelheid is capaciteit een belangrijk onderdeel van de nieuwe mobiele standaard. Er moeten veel meer apparaten tegelijk verbonden kunnen worden dan nu het geval is. Op dit moment werken meerdere bedrijven met hun eigen visie over wat 5G zou moeten zijn en brengen testresultaten naar buiten. Een overkoepelende standaard is er echter nog niet. De samenwerking tusse de twee grote bedrijven, kan een ferme stap betekenen in de ontwikkeling van zo'n standaard.

Het doel van KT is om tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyongyang de opvolger van 4G te demonstreren. Uiterlijk in 2020 moet deze nieuwe mobiele technologie operationeel zijn. "Een wereldwijd partnerschap is cruciaal voor de standaardisatie van 5G", aldus de bestuursvoorzitter van Korean Telecom. "Als we de doelstelling om uiterlijk in 2020 deze techniek operationeel te hebben willen halen, moeten we samenwerken. Een enkel bedrijf of land kan dat niet op eigen kracht."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.