Nest bezig met slim wiegje vol met sensoren

Dat niet alleen mensen maar ook ‘dingen’ online zijn, is inmiddels al lang geen nieuws meer. Wat wél nieuws is, is wat voor soort dingen er dan online zijn. Aan thermostaten, beveiligingscamera’s en lampen die zijn verbonden met the internet of things, zijn we inmiddels al gewend. Maar nieuw in het rijtje van slimme gebruiksvoorwerpen met communicatiemogelijkheden is het wiegje. Nest is hiermee bezig.

Smart home gezin

Slimme apparaten van Nest

Nest kennen we nu voornamelijk van de slimme thermostaten die inmiddels in vele huiskamers te vinden zijn. Nest introduceerde ook een aantal producten op het gebeid van veiligheid. Hun beveiligingscamera Nest Cam is bezig aan een opmars, net zoals de rook- en koolmonoxidemelder Nest Protect. Maar de fabrikant heeft nu een nieuw slim product bedacht dat de veiligheid van de gezinsleden moet waarborgen: een babywieg.

Slimme wieg

Het slimme wiegje heeft onder meer een camera en een microfoon en is bovendien uitgerust met sensoren die allerlei informatie verzamelen over het welzijn van de baby. Zo worden het slaappatroon, de lichaamstemperatuur, het bewegingspatroon en eigenlijk het algehele welbevinden van het kind gemonitord. Luchtsensoren registreren of een baby hoest, niest, overgeeft of een schone luier nodig heeft. Het Nest wiegje registreert niet alleen maar, maar neemt de ouders ook wat werk uit handen. Huilt de baby, dan zou de slimme wieg een slaapliedje kunnen aanbieden of een tekenfilm. Is de baby te vroeg wakker, dan wordt hij met rustgevende led-lampjes weer in slaap gewiegd. Die schone luiers blijven voorlopig nog wel even mensenwerk.

Patent op slimme wieg

Nest is sinds enkele jaren in handen van Alphabet, het bedrijf waartoe ook internetgigant Google behoort. Sindsdien zijn er nog amper nieuwe producten gelanceeerd. Het wiegje verkeert momenteel overigens nog in de kinderschoenen, Nest heeft er patent op aangevraagd en het is nog maar de vraag of en wanneer de slimme wieg ook daadwerkelijk ooit te koop zal zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.