Mobile World Congress flink gegroeid

Het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) in Shanghai trok dit jaar 33 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Ondanks afgenomen groei op de smartphonemarkt, wist het evenement bijna 550 standhouders en bezoekers uit 104 landen te trekken. Er waren bovendien genoeg ontwikkelingen die tonen dat de sector nog potentie heeft.

Grote namen in telecom

De standhouders vormen een mooie afspiegeling van de telecomwereld en aanverwante sectoren. Op dit in China gehouden evenement was bijna twee derde van de standhouders afkomstig van buiten China. Op het lijstje stonden bedrijven als Cisco, Ericsson, Hewlett Packard, Intel, LG Electronics, NEC, Nokia, Twitter, SAP, Sony en Visa. Het evenement trok behalve geïnteresseerde consumenten ook veel topmensen uit de internet- en telecomsector.

Nieuwe ontwikkelingen

Mobile World Congress 2016Behalve gangbare thema's zoals smartphones en ontwikkelingen op het gebied van 4G en 5G, waren er ook nieuwe thema's op MWC.  Er ware speciale paviljoens en secties ingericht zoals de Virtual Reality Zone, Drones!, het Youth Mobile Festival en Mobile Gaming Zone. De GSMA Innovation City, met partners zoals Ford en Volkswagen, liet zien hoe mobiele verbindingen en producten steeds meer verweven raken met alle aspecten van het dagelijks leven. Volgens de GSMA namen hier 50 procent meer bedrijven aan deel dan vorig jaar.

Mobile World Congress plus

Het gelijktijdig houden van twee andere evenementen zal zeker geholpen hebben bij het succes van dit Mobile World Congress. Het Shanghai Digital Information Festival was gericht op het gebruik van (mobiele) technologie op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, toerisme en entertainment. Op de Smart City Expo de ontwikkeling van 'smart cities' belicht, met thema's zoals de rol van telecom, het IoT en smart homes. Al met al bood MWC 2016 een mooie dwarsdoorsnede van mogelijkheden en ontwikkelingen op telecomgebied.

Het groeiende succes van MWC vormt een mooi tegengeluid voor teleurstellende resultaten op de smartphonemarkt. Het volgende Mobile World Congress Shanghai vindt plaats op 26 juni 2017.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.