STORM World Tour: de wereld rond op de eerste elektrische motor ooit

Award '16-021Wat begon als een droom, werd binnen twee jaar voor het oog van de hele wereld werkelijkheid. Twee jaar geleden droomden studenten van de Technische Universiteit Eindhoven over een wereldreis met de eerste elektrische motor ooit gemaakt. Inmiddels staan ze aan de vooravond van een nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis. Op 14 augustus 2016 start de STORM World Tour, waarin alle ogen gericht zijn op hun motorfiets, een baanbrekend technologisch wonder.

Uniek modulair systeem

Maartje Verhoek is één van de studenten die betrokken is bij de ontwikkeling van de STORM Pulse en samen met 23 medestudenten dit bijzondere avontuur aanging. Tijdens het jaarlijks BTG Business Event in Grand Hotel Huis ter Duin vertelde ze over hun ambitieuze project. “Wij zijn studenten met een missie: wereldwijd het imago van duurzaam vervoer verbeteren, zodat het gebruik van fossiele brandstoffen echt wordt teruggebracht. STORM Pulse is de eerste elektrische toermotorfiets die lange afstanden kan afleggen."

"De motor kan tot 380 kilometer rijden zonder opnieuw te hoeven worden opgeladen. Dat opladen gebeurt met het zelf ontworpen batterijpakket, dat bestaat uit 24 losse cartridges en goed is voor maximaal 28,5 kWh aan energie. Dit pakket cartridges weegt nogal wat en is echt bedoeld om lange afstanden te overbruggen. We hebben bewust voor een modulair systeem gekozen, zodat het ook mogelijk is om het aantal cartridges aan te passen en met een lichter gewicht te rijden. Daarmee behoort ook de sportievere en stoere rijstijl tot de mogelijkheden.”

Onthulling voor BTG-leden

Jan van Alphen, voorzitter BTG: “Als koploper op het gebied van de connected society zijn wij voorstander van innovatie. In de breedste zin van het woord en dit prachtige project geven we daarom graag een podium bij dit congres. Maar we gaan zelfs een stapje verder en met veel plezier kan ik melden dat we namens BTG een cartridge hebben geadopteerd. De nieuwe motorfiets met BTG-cartridge wordt op 14 juli onthuld en BTG-leden zijn welkom om aanwezig te zijn. Kijk hier voor meer informatie.”

STORM World Tour

De STORM World Tour bestrijkt 26.000 wegkilometers en de reis gaat over het noordelijk halfrond: door Europa, Azië en Noord-Amerika. Verhoek: “Om ervoor te zorgen dat de motor op de juiste tijden en plaatsen kan opladen, zijn we bij alle landen die we doorkruisen op bezoek gegaan. En hebben we een wereldwijd netwerk gecreëerd met oplaadpunten voor onze STORM Pulse. Onze elektrische motor is hét bewijs dat teamwork, techniek, innovatie én duurzaamheid samen gaan. Nieuwsgierig naar het project en de wereldtour? Kijk op de website van STORM Eindhoven.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.