BMW wil auto integreren in smart home met Connected Drive

BMW Connected Drive Internet-Of-ThingsHuizen worden slimmer, auto’s worden slimmer – BMW wil de volgende stap zetten door de twee te connecten. Het systeem draagt de naam Connected Drive.

Tweezijdig

BMW wil de auto verbinden met verschillende systemen, waaronder het huis van de eigenaar en de verwarming. De mogelijke toepassingen zijn gemakkelijk te bedenken: de verwarming die aanspringt zodra de auto de rit huiswaarts is ingeslagen en de garagedeur die opent zodra de auto arriveert. Maar ook andersom werkt de integratie: een melding in de auto als het rookalarm afgaat of de kraan lekt.

Connected Drive

Het systeem dat BMW gebruikt is Connected Drive. Alle nieuwe BMW’s zijn al uitgerust met een sim-kaart met dit systeem, waardoor ze al allemaal ‘connected’ zijn. Zo kunnen ze draadloos software-updates krijgen en kan de connectiviteit met andere apparaten in de toekomst gemakkelijk worden toegevoegd. Auto’s kunnen dus gedurende hun hele levensduur connected blijven, ook met nieuwe apparaten en mogelijkheden.

Smart Home

Tijdens de CES begin dit jaar demonstreerde BMW al enkele Smart Home-toepassingen. Naast het instellen van huis-toepassingen van achter het stuur, maakt het systeem het bijvoorbeeld ook mogelijk om de auto op afstand te parkeren.

Doel

Het doel van BMW is om de auto helemaal te integreren in het digitale leven van de eigenaar. “De auto leert van je waar je heen gaat en op welke tijden je reist en zorgt er zo voor dat de overgang van thuis naar de auto naadloos is”, aldus Andrew Furse, productmanager van BMW UK. Het doel is om meer efficiëntie in iemands leven aan te brengen, niet om nog een extra laag van complexiteit en afleiding aan te brengen. Een voorbeeld hiervan is dat de auto de apparaten in huis al laat weten dat de bestuurder in de file gaat belanden, nog voordat die bestuurder in de auto zit.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.