Google’s mobiele netwerk Project Fi wordt veel sneller

Google is met Project Fi als mobiele provider zonder eigen netwerk actief. Door een samenwerking met Hutchison 3 (Three) moet de snelheid in het buitenland enorm stijgen. Dat maakte Tyler Kugler, productmanager van Project Fi op het officiële Android-blog bekend. Hutchison Whampoa is met zijn merk Three als mobiele provider in Groot-Brittannië, Italië, Denemarken en Ierland actief. Buiten Europa zijn er nog starten as Hongkong, Vietnam en Sri Lanka.

Snelheid Project Fi

Project Fi van Google

Project Fi is de mobiele provider van Google, die tot nu toe zo’n miljoen hotspots evenals de 4G- en 3G-netwerken van de Amerikaanse providers Sprint en US Cellular gebruikte. Project Fi werkt in het buitenland in 135 landen, voor hetzelfde bedrag van 10 dollar per GB. Buiten de VS was de snelheid echter altijd beperkt op het 3G-netwerk.

Een bijzonderheid van Fi is dat gebruikers niet tussen wifi en mobiel netwerk hoeven te schakelen. Het herkennen van de wifi-hofspots, het verbinden en het overschakelen naar de volgende hotspot of het mobiele netwerk gebeurt geheel automatisch. Dat zit in het standaardpakket voor 20 dollar per maand. De databundel moet extra betaald worden (10 dollar per GB), maar het geld voor niet gebruikte data wordt teruggestort.

Samenwerking met Hutchison Whampoa 3

Door de samenwerking met Hutchison Whampoa 3 moet Project Fi 10 tot 20 keer sneller worden. Een woordvoerder van Google liet aan TechCrunch weten dat gebruikers de snelste beschikbare mobiele dataverbinding krijgen. De snelheid wordt niet beperkt. In sommige gevallen is het 4G, in andere 3G.

Op dit moment is het gebruik van de mobiele provider alleen met de Google-smartphones Nexus 6, Nexus 5X en Nexus 6P mogelijk.

One comment on “Google’s mobiele netwerk Project Fi wordt veel sneller

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.