iPhone-lek gedicht door Apple

Apple heeft een iPhone-lek gedicht waardoor iPhones konden worden overgenomen door middel van een mms-bericht.

iPhone-lek

iPhone-lek

Door malware in een tiff-bestand te stoppen en via mms of via de Safari-browser te versturen, kon het lek worden geëxploiteerd. De malware werd automatisch geactiveerd nadat het bericht werd ontvangen. Dat gebeurde volledig op de achtergrond, zodat de malware onopgemerkt bleef. Op deze manier konden hackers vervolgens toegang krijgen tot inloggegevens en wifi-wachtwoorden. De telefoon helemaal overnemen kon echter pas na een 'jailbreak', een manier om door Apple ingebouwde beperkingen te omzeilen.

Stagefright

Met de update 9.3.3 van iOS, die afgelopen week verscheen, is het probleem uit de wereld geholpen. Meer over de beveiligingen van versie 9.3.3 lees je op de website van Apple. Het iPhone-lek werd gevonden door Tyler Bohan, beveiligingsonderzoeker van Cisco Talos. Hij vertelt tegen Forbes dat het een zeer kritische bug was, vergelijkbaar met de Stagefright-bug op Android. Dat lek verscheen ongeveer een jaar geleden op Android-toestellen. Het zorgde toen wel voor wat ophef, maar werd vervolgens ook snel weer opgelost.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.