Meer mobiele klanten voor Tele2 door beter 4G-netwerk

Tele2 doet het goed in Nederland. In het afgelopen jaar is het aantal mobiele klanten voor Tele2 toegenomen met maar liefst 57.000 personen, bijna een verdubbeling ten opzichte van de voorgaande periode. De toename van het aantal klanten schrijft Tele2 toe aan de introductie van de iPhone SE dit voorjaar. Ook het nieuwe aanbod aan Sim only-mogelijkheden viel hier goed in de smaak en heeft geleid tot meer klanten, zo is te lezen in de cijfers die het bedrijf gisteren bekendmaakte.

Q2 Tele2: meer mobiele klanten

Meer mobiele klanten voor Tele2

Ook investeringen in het 4G-netwerk werpen vruchten af. Het 4G-netwerk van Tele2 is overigens nog niet zo heel lang beschikbaar in Nederland. Het werd pas vorig jaar geïntroduceerd. De dekkingsgraad bedraagt inmiddels 97 procent buitenshuis en 81 procent op indoor locaties. In het B2B-segment heeft Tele2 inmiddels ook voet aan de grond gekregen: het bedrijf is actief in tal van kleine bedrijven, maar werkt ook samen met organisaties zoals gemeenten.

Uiteindelijk resultaat: verlies

Nederland is een van de belangrijkste markten voor het van oorsprong Zweedse bedrijf. De enorme investeringen die Tele2 het afgelopen jaar heeft gedaan in het Nederlandse 4G-netwerk zorgen ervoor dat het klantenbestand steeds verder uitbreidt. Tegelijkertijd drukken deze investeringen ook op de cijfers. Dus hoewel de omzet behoorlijk toenam, van 1,39 miljard naar 1,45 miljard kroon, is er uiteindelijk toch sprake van een verlies in Nederland: het gaat om een bedrag van in totaal 116 miljoen kroon, dat is ruim 12 miljoen euro.

Meer informatie is te vinden in het Interim Report second Quarter 2016 dat deze week door Tele2 werd gepresenteerd.

One comment on “Meer mobiele klanten voor Tele2 door beter 4G-netwerk

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.