KPN verwijdert aanbiedingen na klacht

Naar aanleiding van klachten over 'woekerrentes' bij de aanschaf van een smartphone met abonnement, heeft KPN een aantal aanbiedingen van de website verwijderd.

KPN logoConsumentenbond en KPN

De Consumentenbond sprak donderdagochtend een klacht uit over de smartphoneprijzen van KPN. Het bedrijf overtreedt de wettelijk maximale 14 procent die als rente in rekening mag worden gebracht, namelijk ruimschoots. Zo zou er voor een telefoon van 264 euro na een periode van twee jaar, uiteindelijk 396 euro betaald moeten worden. Met een rente van 14 procent mag dat echter maximaal 300,96 euro zijn. Een verschil van zo'n 95 euro.

Nieuwe beperkingen

Sinds kort gelden er nieuwe beperkingen doordat de Hoge Raad heeft bepaald dat een smartphone op afbetaling moet worden gezien als een lening. Dat betekent dat de Wet op het financieel toezicht daarop van toepassing is en er dus strengere regels gelden. De stichting ConsumentenClaim onderzocht de 'woekerrentes' al eerder en wil namens klanten gaan onderhandelen over een mogelijke vergoeding.

Domme fout

Een woordvoerder van KPN heeft inmiddels bevestigd dat er aanbiedingen zijn geschrapt. Volgens de woordvoerder had dat al eerder deze maand moeten gebeuren, maar zijn er door een 'domme fout' toch een aantal aanbiedingen blijven staan. Hoewel de Consumentenbond wil dat benadeelde klanten actief worden  benaderd, is het bedrijf dat niet van plan. KPN geeft aan dat klanten die een smartphone met te hoge rente hebben aangeschaft, contact kunnen opnemen. Vervolgens wordt gekeken of er een compensatie kan worden uitbetaald.

One comment on “KPN verwijdert aanbiedingen na klacht

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.