Samsung beveiligt Galaxy Note 7 met irisscanner

Samsung heeft gisteren de nieuwe Galaxy Note 7 gepresenteerd. De phablet moet volgens Samsung laten zien dat productiviteit en entertainment prima samengaan. Bovendien heeft de nieuwe Note een uitstekende beveiliging: je kunt de smartphone met je vingerafdruk ontgrendelen, maar nog veiliger is de nieuwe irisscanner.

Samsung Galaxy Note 7

Specificaties

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5,7-inch amoled-scherm met een 1440p-resolutie. Het toestel draait op een Exynos-processor met 4 GB werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 64 GB en er kan een geheugenkaartje in. Verder is er een frontcamera met 5 megapixels, een 12-megapixelcamera aan de achterkant en een accu van 3500 mAh. De Note 7 is waterdicht, meet 153,5 x 73,9 x 7,9 millimeter en weegt 169 gram.

S Pen

De S Pen is de kenmerkende stylus van de Note en heeft een flinke update gekregen. Je kunt direct dingen invoeren, zonder het scherm eerst te ontgrendelen. Dat is mogelijk dankzij het Always-on-Display. Door met de S Pen boven het scherm te zweven, zoom je in of vertaal je tekst. De nieuwe S Pen schrijft gemakkelijk en zeer nauwkeurig, mede door de kleinere punt van 0,7 millimeter met grotere drukgevoeligheid. Verder is de S Pen waterafstotend en kun je notities maken, zelfs als het scherm nat is.

Beveiliging

De Note 7 wordt ten eerste goed beveiligd omdat Samsung voor het scherm Gorilla Glass 5 heeft gebruikt. Om je persoonlijke informatie te beveiligen is er naast een vingerafdrukscanner ook een irisscanner. Die is nog veiliger dan een vingerafdrukscanner. Bovendien biedt de Galaxy Note 7 de Secure Folder, waarin je persoonlijke bestanden veilig opbergt.

De Galaxy Note 7 is vanaf 2 september verkrijgbaar in de kleuren Blue Coral, Silver Titanium en Black Onyx, voor een verkoopadviesprijs van 849 euro.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.