Alphabet mag drones Project Wing testen

Alphabet, het moederbedrijf van Google mag bezorg-drones voor Project Wing gaan testen in vooraf aangewezen gebieden. Daar heeft de FFA (Future Farmers of America) onlangs toestemming voor gegeven.Project Wing

Project Wing

Project Wing werd al een aantal jaren geleden gelanceerd met het idee dat drones veel sneller pakketten kunnen bezorgen dan de huidige methodes. Bovendien zou het een stuk duurzamer en natuurvriendelijker moeten zijn. De regels van de FAA werden tot nu toe min of meer vermeden doordat Alphabet de drones alleen op eigen terrein testte. Dat was mogelijk dankzij een deal die gesloten werd met NASA. De nieuwe goedkeuring van de FAA is een grote stap voorwaarts voor het bedrijf

Overheid

Het bericht dat de FAA toestemming geeft aan Project Wing om tests uit te voeren op een van de zes FAA UAS Test Sites (in Alaska, Nevada, Texas, New York, Virginia en North Dakota), werd naar buiten gebracht door het Witte Huis. Op die Test Sites mogen de drones vrij rondvliegen tot een hoogte van circa 122 meter, terwijl ze daarnaast een airspace management systeem kunnen ontwikkelen. Het nieuws is onderdeel van een grote aankondiging van de Amerikaanse overheid, waarin staat dat het de drone-industrie wil helpen, en wel met een investering van 35 miljoen dollar. De verwachting is namelijk dat de commerciële drone-industrie de komende decennia voor meer dan 82 miljard dollar kan bijdragen aan de Amerikaanse economie.

Amazon

Onlangs kondigde 's werelds grootste online retailer Amazon aan dat er een deal was gesloten met de Britse regering voor het testen van drones. Zowel Amazon als Alphabet hopen bezorg-drones in de loop van 2017 te lanceren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.