Beleef de Olympische Spelen in VR met Samsung

Vanavond – of eigenlijk vannacht – gaan de Olympische Spelen 2016 van start in Rio de Janeiro. Live aanwezig zijn tijdens de Spelen, dat is maar voor weinigen weggelegd want kaartjes zijn zeer kostbaar. Het helpt natuurlijk ook niet dat je dit keer de halve wereld over moet vliegen om überhaupt ter plaatse te komen. Gelukkig zijn er meer manieren om het sportevenement te volgen. Ouderwets voor de televisie, via een livestream op je smartphone of tablet of … beleef de Olympische Spelen in VR!

Olympische Spelen Rio in VR

85 uur van de Olympische Spelen in VR te zien

Een deel van de Olympische Spelen wordt in Virtual Reality opgenomen door Samsung, dat hiervoor een samenwerking aangegaan is met NBC Sports. Er wordt tijdens de spelen zo’n 85 uur aan VR-materiaal opgenomen. Hiervoor is er een selectie gemaakt uit de wedstrijden: basketbal (de mannen), turnen, atletiek, beachvolleybal, schoonspringen, boksen en tot slot schermen. Natuurlijk zijn ook de openings- en sluitingsceremonie in Virtual Reality te bewonderen.

Volg je de wedstrijden via Virtual Reality, dan lijkt het net alsof je in het stadion aanwezig bent. Er is nu nog echter een belangrijk minpunt: het is nog niet mogelijk om de wedstrijden live te volgen. De opnames zijn pas een dag later in VR te zien, omdat de beelden nog bewerkt moeten worden. Blijf dus weg van internet, televisie of de rest van de mensheid als je de afloop van de wedstrijd liever nog niet wilt weten.

Hoe werkt het?

Samsung Gear VR

Om de Olympische Spelen op deze manier te kunnen zien, heb je ten eerste een Samsung-telefoon nodig: een Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6, Galaxy S6 edge of Galaxy S6 edge+. Hierop download je de app NBC Sports uit Google Play. Daarnaast heb je ook een Gear VR nodig: dat is Samsungs eigen Virtual Reality-bril. Op de website van Samsung staat een volledig stappenplan waarin precies staat wat je moet doen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.