Hulphond Nederland vraagt aandacht voor kindertherapie met hulphonden

Namens Hulphond Nederland heeft de 14-jarige Daan samen met Rudolph Strickwold, directeur Marketing & Commercie bij Hulphond, vanmorgen de handelsdag bij Euronext in Amsterdam met een gongslag geopend. Hiermee vragen zij aandacht voor het toenemende belang van kindertherapie en -coaching met hulphonden. Als stakeholder van Hulphond Nederland waren voorzitter Jan van Alphen en Managing Director & New Business Petra Claessen namens BTG hierbij aanwezig.Stichting Hulphond

Gongceremonie

Hulphond Nederland was uitgenodigd voor de gongceremonie in het kader van de International Assistance Dog Week. Van 7 tot 13 augustus wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belangrijke werk van hulphonden. Om de gongslag extra kracht bij te zetten, waren ook vertegenwoordigers van de jeugdzorgorganisaties Siza, Lindenhout en De Hoenderloo Groep aanwezig.

Nieuw perspectief voor kwetsbare groep

Honderdduizenden kinderen en jongeren in Nederland zijn angstig of onzeker, worden gepest, hebben gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of last van psychiatrische aandoeningen. Dit jaar zijn al meer dan 200 jongeren met gedrags- of ontwikkelingsproblemen, waaronder Daan, succesvol behandeld door therapeuten met speciaal opgeleide Therapie-hulphonden. Het gaat dan om kinderen met bijvoorbeeld autisme, adhd, een licht verstandelijke beperking of pestproblemen. Naar verwachting zullen eind 2016 ruim 450 jongeren geholpen zijn.

Therapie

Hulphond Nederland biedt jongeren zoals Daan uitkomst met haar dierondersteunde therapie en coaching, ook wel bekend als Animal Assisted Interventions (AAI). Omdat deze therapie is gericht op leren door ervaren, wordt in relatief korte tijd veel bereikt. In 75% van de gevallen leiden tien therapie- en coachingsessies met een hulphond al tot een oplossing van de zorgvraag en daarmee tot een nieuw perspectief voor deze kwetsbare groep kinderen en jongeren.

 


BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.