Tele2 maakt inhaalinslag met dekking mobiel internet

Tele2 timmert hard aan de weg – en met resultaat. Tot enkele maanden geleden was Tele2, om begrijpelijke redenen, de slechtst presterende operator, maar volgens de nieuwste gegevens van OpenSignal scoort Tele2 geregeld de eerste of tweede plaats met de dekking van 2G, 3G en 4G.

dekking mobiel internet

Dekking

Het succes van Tele2 komt voort uit het uitstekende 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile, waar Tele2 gebruik van maakt, en de groeiende dekking van het eigen 4G-netwerk. Volgens de gegevens van OpenSignal scoort Tele2 op dit 4G-vlak overall nog iets minder, maar is dit sterk regio-afhankelijk. Met name in de Randstad heeft Tele2 op plaatsen de beste dekking, terwijl op Texel en grote gebieden op de Veluwe helemaal geen 4G voorhanden is.

OpenSignal

Open Signal gebruikt een combinatie van de downloadsnelheid, uploadsnelheid, signaalsterkte, betrouwbaarheid (is er signaal?) en latentie van het netwerk. De metingen worden geleverd door vele gebruikers die de gratis app van Open Signal hebben geïnstalleerd. Omdat de smartphones ook indoormetingen doen, waar volgens diverse metingen 60 tot 70 procent van het gebruik plaatsvindt, representeren de resultaten heel goed de reële gebruikservaring.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.