BTG reageert op Bouwbesluit 2012 / richtlijn breedband

Onlangs hebben de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Economische Zaken het Bouwbesluit 2012 in verband met de richtlijn breedband gewijzigd. BTG-voorzitter Jan van Alphen vraagt de overheid in een officiële reactie om het conceptbesluit in een bredere context te bezien, namelijk mede vanuit het belangenperspectief van de gebouweneigenaren en beheerders.Bouwbesluit 2012

Bouwbesluit 2012

De internetconsultatie werd op 13 juli gepubliceerd en eindigt vandaag. Deze wijziging van het Bouwbesluit 2012 strekt tot implementatie van Richtlijn 2014/61/EU inzake maatregen ter verlaging van de kosten van de aanleg elektronische communicatienetwerken met hoge snelheid (richtlijn breedband). Lees hier de gehele wijziging.

[userquote user="906"]Het conceptbesluit zou mijns inziens in een bredere context moeten worden bezien, namelijk mede vanuit het belangenperspectief van de gebouweneigenaren en beheerders. Zij dienen binnen hun gebouwencomplexen (ICT-)infrastructuren aan te leggen, te bekostigen en beheren, zodanig dat de bedrijfscontinuïteit van dienstverlening van de gebruikers (eigenaren of huurders) optimaal wordt geborgd. Hierbij dient men te voldoen aan een breed scala van wet- en regelgevingen en de hieraan verbonden normeringen (NEN, ISO e.d.). Dit is een complexe materie, waarin de overheid meer eenduidigheid van regulering zou kunnen realiseren. In het belang van zowel aanbieders als gebruikers kan gewerkt worden aan een breed gedragen aantal standaarden voor de aanleg en beheer van (ICT)- infrastructuren, waarbij naast snelheid, efficiënte/lagere kosten, minimaal ook redundantie, capaciteit moet worden geborgd. In het concept zou ik hiervoor de randvoorwaardelijke aanknopingspunten definiëren.[/userquote]

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.