Virtual Reality richt vizier op Business to Business

Pretparken, films en computergames: de link met Virtual Reality is snel gelegd. Maar ook Business to Business is in het blikveld van de technologische bril gekomen. De eerste stappen zijn gezet en leveren positieve resultaten.

Virtual Reality

Bluetext, een digitaal marketingbureau in Washington DC, is de uitdaging aangegaan en is succesvol bezig om Virtual Reality te integreren in de werkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat hun klanten groter worden, opvallen en een groter bereik krijgen. Bekend met de meer conventionele marketingtechnieken, besloot Bluetext het anders te doen en voor hun klandizie een andere mogelijkheid te bieden.

Virtual Reality trekt de aandacht

De eerste grote klant van Bluetext is Varonis Systems: een leverancier van een software-platform dat bedrijven de mogelijkheid geeft hun data goed te structureren en om lekken in de organisatie snel op te sporen en te dichten. Bluetext maakte voor het bedrijf een uitgebreide multilayer 360 graden video die Varonis aan zijn klanten kon laten zien.

In de 'digitale briefcase session' neemt Varonis zijn klanten mee op een virtuele tour. De chef technologie wordt meegenomen naar zijn niche terwijl de chef Human Resources zijn eigen weg kan gaan. Het betekent dat Varonis in één klap de verschillende afdelingen kan vangen die ook nog precies de informatie krijgen die voor hen belangrijk zijn.

Op de EMC World 2016 maakte Bluetext namens Varonis een goede indruk. Op 's-werelds grootste technologie-beurs in Las Vegas werden de floorwalkers handig verleid om even tijd te nemen en de introductie van Varonis te bekijken via een Virtual Reality bril. Het aantal bezoekers dat de stand van Varonis bezocht, was zes keer zo groot als in 2015.

B2B-projecten voor de toekomst

De kickstart met Varonis heeft aandacht gegenereerd. 'We zijn momenteel bezig met drie mooie nieuwe projecten, waarvan een bij een zeer bekend technologisch bedrijf', vertelt een trotse Jason Siegel, de oprichter van Bluetext. 'En er staan nog twee projecten in de oven waarbij we samen gaan werken met bedrijven die hoog staan in de Fortune 500.'

'We zijn ons nu voornamelijk aan het focussen op bedrijven in de IT, maar ik zie ook veel mogelijkheden in de bouw en de makelaardij', vervolgt Siegel. 'Het is wat mij betreft kraakhelder dat verkopen omhoog gaan hoe meer zintuigen geprikkeld worden. Daarbij is Virtual Reality een voortreffelijk middel.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.