Android 7.0 Nougat wordt uitgerold

Google is begonnen met de uitrol van de nieuwste Android-versie, Android 7.0 Nougat. In eerste instantie zal dit gebeuren op Nexus-toestellen. De Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C en General Mobile 4G (Android One) zullen allemaal worden geüpdatet in enkele weken tijd. Het betreft een over-the-air update.

Nougat

Android 7.0 Nougat

De nieuwe Android-versie heeft net zoals voorganger Marshmallow weer de naam van een lekkernij gekregen, in dit geval Nougat. Tussen maart en juli heeft Google al vijf developer previews uitgebracht en nu wordt de uiteindelijke versie dus uitgerold. Google schat dat er meer dan 250 grote features in Android Nougat zitten en bracht de volgende toevoegingen onder de aandacht:

 • Persoonlijker: 72 nieuwe emoji's en aanpasbaar Quick Settings-scherm.
 • Productiever: Multi-window (2 apps naast elkaar), Direct Reply (antwoorden op notificaties zonder de app te openen) en Quick Switch (wissel eenvoudig tussen je twee laatst gebruikte apps).
 • Zuiniger: 'Doze'-verbetering: minder energieverbruik wanneer je onderweg bent.
 • Veiliger: Software-updates op de achtergrond, encryptie (betere isolatie en bescherming van bestanden voor individuele gebruikers) en Direct Boot (sneller opstarten).

Andere toestellen

Na de Nexus-toestellen komen de andere toestellen aan de beurt. Fabrikanten zullen binnenkort bekendmaken wanneer hun smartphones worden geüpdatet (het ziet er naar uit dat de LG V20 de eerste zal zijn). De meeste vlaggenschepen zullen nog voor het eind van het jaar op Android Nougat draaien, maar veel andere toestellen zullen pas veel later volgen. Of helemaal niet. Zoals het meestal gaat met nieuwe Android-versies.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.