Google trekt stekker uit modulaire smartphone Project Ara

Het lijkt erop dat Google stopt met project Ara. En dat is een verrassing want eerder dit jaar, tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie I/O, zag Google nog volop toekomst in deze modulaire smartphone. Maar volgens persbureau Reuters is het einde verhaal. Google onthoudt zich overigens van ieder commentaar en de Ara-website is vooralsnog gewoon in de lucht.

Project Ara

Ara: modulaire smartphone

Al drie jaar waren er plannen voor een modulaire smartphone. De Ara had een soort 'lego-telefoon' moeten worden die mensen naar eigen smaak kunnen aanpassen dankzij verwisselbare onderdelen. De plannen voor de Ara zijn in de loop der jaren overigens al stukken minder ambitieus geworden, want aanvankelijk had de Ara compleet modulair moeten worden. De laatste stand van zaken was dat het toestel slechts enkele verwisselbare compartimenten zou krijgen, waaronder speakers, een camera of een extra batterij. Dit najaar had er een versie voor ontwikkelaars moeten verschijnen, maar zover komt het helaas dus niet.

Waarom toch geen Ara?

Ara verdwijnt van het toneel omdat Google voor een andere koers kiest. De internet-gigant tracht steeds meer uniformiteit aan te brengen in zijn hardwarelijn en de modulaire Ara paste niet binnen die visie.

Mogelijk is Google wel bezig met het verkopen van de technologie aan hardware-fabrikanten en ontwikkelaars. Laten we erop hopen: eerder dit jaar schreven we een artikel over in welke opzichten de Google Ara smartphone interessant kan zijn voor bedrijven.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.