Deutsche Telekom wil T-Systems afstoten

Deutsche Telekom wil wellicht delen van zijn B2B-tak T-Systems verkopen. Dat bericht het Duitse Handelsblatt, met als bron deelnemers van een strategisch overleg binnen Deutsche Telekom. In het overleg werd veel gediscussieerd over de kansen en valkuilen van het afstoten, maar er werd nog geen definitief besluit genomen. Het bedrijf heeft nog niet op het artikel gereageerd.

Deutsche-telekom-logo

Mogelijke verkoop al voor kerst

Een mogelijke gedeeltelijke verkoop van T-Systems zou volgens het bericht al voor kerst voltooid kunnen zijn. Binnen het bedrijf werd altijd weer over de toekomst van de tak gediscussieerd. In Duitsland zou de verkoop tot 2022 voor ‘duizenden ontslagen’ kunnen zorgen. Deutsche Telekom moet op dit moment erg letten op zijn efficiëntie, potentiële innovatiekrachten hebben nog niet tot grote groei geleid.

Het bedrijf had eind 2015 ruim 225.000 medewerkers in dienst, zo’n 110.000 daarvan in Duitsland. Hiermee waren bij Deutsche Telekom voor het eerst meer mensen in het buiten- dan in het binnenland in dienst.

T-Mobile NL ook in de verkoop?

Eerder dit jaar waren er ook al geruchten dat Deutsche Telekom van plan zou zijn om T-Mobile NL af te stoten. Apollo, Warburg Pincus, Apax en CVC zouden belangstelling hebben gehad, maar de onderhandelingen liepen vast op de prijs. Wat de momentele staat van de mogelijke verkoop is, is niet duidelijk.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.