BTG/TGG richt de App Store voor zakelijk Nederland op

Steeds meer bedrijven herkennen de voordelen van het inzetten van mobiele apps binnen hun organisatie. Medewerkers, relaties, leveranciers en klanten gebruiken steeds meer publieke en private apps vanaf verschillende devices. Mobiele apps zorgen voor hogere productiviteit, betere samenwerking en toegang tot relevante informatie altijd en overal. Tegelijkertijd maakt de toename van apps het distribueren, managen en veilig gebruik van openbare en bedrijfsspecifieke apps erg lastig. Daarom ontwikkelt BTG een App Store voor zakelijk Nederland.

smartphone_byod

Rol BTG/TGG

De BTG/TGG App Store is straks dé plek waar de leden Mobile Enterprise-apps kunnen vinden. Het gaat om de best-of-breed apps waarmee bedrijven een kickstart kunnen maken op het gebied van Enterprise Mobility. Daarbij is het ook van belang dat leden praktijkervaringen kunnen delen.

De apps worden ingedeeld in de volgende basiscategorieën:

 • BTG/TGG-apps. Hier worden de apps opgenomen waarmee BTG/TGG communiceert naar de leden/klanten. Het gaat om nieuws, events, social network, etc.
 • Confectie-apps. Dit zijn de apps die direct ingezet kunnen worden binnen bedrijven. Hier kan gedacht worden aan apps op het gebied van papierloos vergaderen, secure browsers, Sharepoint connectors, Secure PIM (E-mail, Calendar, contacten)
 • Custom-apps. Dit zijn de apps die customized ingezet kunnen worden in de aangesloten bedrijven. BTG/TGG sluit goede deals waardoor het voor de gebruikers extra aantrekkelijk is om deze apps in te zetten.
 • Leden onderling. Hier kunnen leden apps en diensten aan andere leden aanbieden. Dit kunnen intern ontwikkelde specifieke apps zijn maar ook diensten specifiek voor leden.

Ambitie

De ambitie is om met deze App Store dé Enterprise App Store van Zakelijk Nederland te worden. Om dit te realiseren, zullen Oase App Services en BTG/TGG zich gezamenlijk inspannen om app-leveranciers aan te laten haken en hun apps met speciale korting aan te bieden aan de leden van BTG.

Vertrouwen

Een belangrijk aspect bij het inzetten van (zakelijke) apps is vertrouwen. Doordat de BTG/TGG in samenwerking met Oase App Services alle apps die worden opgenomen in de App Store controleren en inspecteren, willen we hiermee de vertrouwde plek zijn waar gebruikers veilig gebruik kunnen maken van de Enterprise Mobility oplossingen.

BTG/TGG App Store in de maak

De komende tijd wordt de BTG/TGG App Store door Oase AS opgezet en ingericht. De eerste serie apps worden in de store opgenomen en vervolgens ontvangen de leden een uitnodigingsmail om zich aan te melden voor toegang tot deze afgeschermde App Store. Deze App Store zal dus alleen toegankelijk zijn voor leden. Indien deelnemende leden deze App Store (geheel of gedeeltelijk) willen inzetten binnen hun eigen bedrijf, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Lancering BTG/TGG App Store

De officiële lancering van de BTG/TGG App Store vindt plaats op 28 september tijdens het event bij T-Mobile.

2 comments on “BTG/TGG richt de App Store voor zakelijk Nederland op

 1. Dick van Schooneveld on

  Top initiatief met vele voordelen voor BTG-leden en TGG-deelnemers, veel succes met de uitrol en ik zie uit naar 28/9 in Den Haag!

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.