BTG participeert in Holland High Tech Paviljoen

Nederland is in februari 2017 met een Holland High Tech paviljoen en een Holland Lounge op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona aanwezig. BTG participeert hierin.Mobile World Congress Holland Paviljoen

 

Mobile World Congress

Het MWC is met ruim 100.000 bezoekers en vele productlanceringen van toonaangevende bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de mobiele industrie. Vertegenwoordigers uit de hele wereld komen samen om ontwikkelingen binnen de mobiele sector en onderwerpen op het gebied van onder andere veiligheid en het ‘Internet of Things’ te bespreken.

Holland High Tech Paviljoen

Nederland behoort tot de top 5 van landen in de wereld waar het gaat om digitale economieën. Het staat onder andere bekend om zijn innovatie(-inspanningen), betrouwbare en uitgebreide infrastructuur, kennis van cybersecurity en bovendien om een open en business-vriendelijke mindset. In het Holland High Tech Paviljoen volgend jaar spelen "safety & security”, cloud en telecom een belangrijke rol. Daarnaast wordt er een Holland Lounge neergezet waar bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten (starters international business) kunnen netwerken en kennis kunnen uitwisselen.

Internationaal publiek

Het initiatief voor het paviljoen is van ondernemer Danny Frietman en wordt ondersteund door de gemeente Den Haag, de Nederlandse ambassade in Madrid, het Netherlands Business Support Office in Barcelona en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Frietman: ‘Het is van groot belang dat wij als Nederland bij dit evenement aanwezig zijn. Het paviljoen moet een ontmoetingsplaats worden waar Nederlandse ondernemers hun producten en toepassingen optimaal kunnen presenteren aan een internationaal en toonaangevend publiek op het gebied van mobiele telecommunicatie, internet en cybersecurity. Ik ben er dan ook geweldig trots op dat het gelukt is om een aantal partijen bij elkaar te brengen om dit mogelijk te maken’.

Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven: ‘Door goede samenwerking tussen kennisinstellingen, de publieke en private sector vervult de Nederlandse cyber en mobile security een voortrekkersrol. Niet voor niets wordt Den Haag gezien als cybersecurity capital van Europa. Vanzelfsprekend zijn wij daarom aanwezig bij het Mobile World Congress’.

One comment on “BTG participeert in Holland High Tech Paviljoen

 1. Dick van Schooneveld on

  Major step forward for BTG met dank aan Enterprise Summit en diverse overheidsorganisaties, waaronder Gemeente Den Haag!

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.