Provider EE voert snelheid 4G-netwerk op

De Britse provider EE gaat de snelheid van zijn 4G-netwerk een flinke opkikker geven. Dit gaat het doen door 4G-frequenties te combineren. Hiervan gaan met name gebruikers van de nieuwste Cat9-devices, zoals de Samsung Galaxy S7 profiteren.
4G-test

Combineren van 4G-frequenties

EE is de eerste provider in Groot-Brittannië die de capaciteit van zijn 4G-netwerk uitbreidt. Dit doet het door 20MHz uit het 1800MHz-spectrum te combineren met 35MHz uit het 2600MHz-spectrum en zodoende 55MHz van het frequentiegebied in te zetten voor 4G-diensten. Dit zou moeten leiden tot minder opstopping en hogere snelheden in het frequentiegebied.

Theoretische snelheden van 450 Mbps zijn haalbaar

De uitrol van het gepimpte 4G-netwerk moet nog voor het einde van dit jaar plaatsvinden in een aantal grote Britse steden, waaronder Londen, Birmingham en Manchester. Theoretisch zijn downloadsnelheden van 450 Mbps te behalen met een Cat9-toestel. In de praktijk zal de snelheid wel lager uitpakken. EE laat weten dat men tijdens een test met een HTC 10 een snelheid van 360 Mbps heeft behaald. Al met al een indrukwekkende snelheid, die door menigeen thuis niet eens wordt behaald.

"Het heeft geen zin om de modernste smartphones aan te sluiten op een netwerk dat niet eens de topsnelheden van zo'n apparaat ondersteunt", zegt EE-topman Marc Allera. "Wij investeren in ons netwerk om al onze klanten het maximale uit hun smartphones te laten halen."

Naast het verbeteren van het mobiele netwerk, gaat EE zich ook richten op wifi calling en 4G calling (VoLTE) en wordt er gewerkt aan een betere indoordekking.

Oplossing voor snelheids- en capaciteitsproblemen

[userquote user="906"]“In Nederland hoor je altijd dat er nog weinig spectrum is te vergeven, er capaciteitsproblemen zijn en dat het spectrum niet efficiënt wordt gebruikt. De diverse spectra worden voor diverse doeleinden gebruikt, dus je moet goed opletten dat deze elkaar niet in de weg gaan zitten. Maar dat neemt niet weg dat het flexibel combineren van deze spectra een goede beweging is bij het oplossen van de huidige capaciteits- en snelheidsvraagstukken. De vraag is welke spelregels er nodig zijn om dergelijke combinaties toe te passen en de consequenties te blijven overzien.”[/userquote]

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.