VWS investeert 105 miljoen in digitale communicatie ziekenhuizen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) investeert de komende drie jaar 105 miljoen euro in de verbetering van de digitale communicatie tussen ziekenhuizen. Dit maakt het ministerie bekend in de Beleidsagenda voor 2017. VWS legt daarbij de nadruk op preventieve zorg, kostenbeperking en maatwerkzorg. Digitale toepassingen en e-healthoplossingen zoals zorg-op-afstand en digitale patiëntendossiers zouden daar een cruciale rol in spelen.

Slimme zorg

Volgens VWS maken mensen thuis en op hun werk steeds meer gebruik van tablets, apps en games. Slimme, persoonlijke technologie is ook in de zorg sterk in opkomst. Dankzij sensoren, slimme pleisters, smartphones en tablets is het tegenwoordig mogelijk om praktisch overal zorg te ontvangen. Tijd en plaats worden minder belangrijk, waardoor zorg van de wachtkamer naar de woonkamer kan. Dergelijke zorg kan nog flink worden verbeterd en tevens een behoorlijke kostenbesparing tot gevolg hebben.VWS

Koudwatervrees

Volgens minister Schippers van VWS hebben ziekenhuizen momenteel te veel koudwatervrees als het gaat om het implementeren van digitale technologie. Het is voor haar zelfs een reden om vanaf 2017 drie jaar lang 35 miljoen euro te investeren in het stimuleren van digitale communicatie tussen ziekenhuizen. Ook Zetacom, leverancier van communicatieoplossingen voor de zorg, stelde onlangs dat ziekenhuizen te afwachtend zijn bij het adopteren van digitale technologie.

Schippers maakte afgelopen juni al bekend dat er de komende vier jaar 20 miljoen euro wordt geïnvesteerd in het stimuleren van het toepassen van e-healthoplossingen. Zo kunnen mkb-ondernemers met dat geld worden ondersteund en begeleid bij het opschalen van goede e-health initiatieven.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.