Zonder mobiele telefoon? Liever niet!

Dat we massaal verknocht zijn aan onze mobiele telefoon, is inmiddels wel duidelijk. Maar misschien is het allemaal nog een graadje erger dan we al dachten. We lijden massaal aan nomofobie (No Mobile Phone Phobia), blijkt uit een wereldwijd onderzoek van onderzoeksbureau Nielsen. Zonder mobiele telefoon de deur uit is al geen optie meer.

Zonder mobiele telefoon is geen optie

Vroeger waren eten, drinken en schone lucht de basisbehoeften van de mens, maar je zou haast denken dat de smartphone inmiddels ook een plekje heeft verworven in dat rijtje. Maar liefst 56 procent van de respondenten kan zich het leven zonder mobiele device niet meer voorstellen. Ben jij zo iemand die rechtsomkeert maakt als-ie zijn telefoon thuis heeft laten liggen? Je bent zeker niet de enige, want 53 procent van de mensen zegt zich zelfs angstig te voelen zonder mobiele telefoon bij de hand.

Niet meer bij elkaar op visite

Dat klinkt allemaal erg negatief, maar 70 procent geeft aan dat hun leven er met mobiele telefoon beter op is geworden. 66 procent vindt dat face-to-face contact wordt verdrongen door mobiele berichtjes, maar daar liggen we niet echt wakker van. 47 procent geeft aan liever op deze manier contacten te onderhouden.

Het mobiele gebruik heeft ook invloed op het shopgedrag van consumenten wereldwijd. Meer dan de helft gebruikt de mobiel om prijzen te vergelijken of productinformatie op te zoeken. 4 op de 10 mensen gaan met hun mobiel op zoek naar korting en voordeeltjes en mensen betere beslissingen te maken omtrent aankopen. Het shoppen is er een stuk efficiënter op geworden. Europeanen blijken hierin overigens over het algemeen een stuk conservatiever dan consumenten elders ter wereld, zoals te zien is in de onderstaande grafieken.

Mobiele consumenten

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.