Gemalto en Alibaba slaan de handen ineen voor Internet of Things

Chipkaartenproducent Gemalto is een samenwerking aangegaan met YunOS, een dochteronderneming van de Alibaba-groep. YunOS is een cloudgebaseerd mobiel besturingssyteem en wordt veel toegepast in Internet of Things-producten. In het kader van de samenwerking levert Gemalto zijn product Allynis Trusted Service Hub. Dit is een framework voor de beveiliging van mobiele applicaties.

Gemalto trusted service hub internet of things

Internet of Things is groeimarkt

De IoT-markt wordt door velen beschouwd als een groeimarkt. Volgens onderzoeksbureau Gartner zijn er in het jaar 2020 20,8 miljard IoT-devices in gebruik. Dat zou dan goed zijn voor zo'n slordige 3,49 biljoen dollar. YunOS wordt gebruikt door 70 miljoen smartphones en 100 miljoen smart terminals. Beveiliging is een belangrijk component van IoT-devices. Gebruikers moeten gebruik kunnen maken van hun connected cars en smart home-producten zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid.

"Bij YunOS gaat het niet alleen over het verbinden zelf. Het gaat over veilige connectiviteit en een ononderbroken dienstverlening", zegt Zhang ChunHui, directeur van de Alibaba OS Business Group. "Gemalto levert een alles-in-een-beveiliging voor IoT en past uitstekend bij onze visie voor YunOS."

"In de laatste jaren is de Chinese markt volop in beweging qua innovatie en Alibaba is daarbij een van de grootste aanjagers. Wij zijn er trots op dat we de technologie aan YunOS mogen leveren voor hun IoT-ontwikkeling", aldus Suzanne Tong-Li, bestuursvoorzitter van Gemalto Greater China en Korea. "Wij hebben de expertise en ervaring voor de beveiliging van een veelheid aan IoT-applicaties in China en elders in de wereld. Deze samenwerking geeft ons een goede positie voor het bieden van beveiliging en vertrouwen in dit uitbreidende ecosysteem."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.