Google Allo: AI-berichtendienst breidt steeds verder uit

Een telefoontje plegen of een sms sturen is inmiddels toch echt een beetje achterhaald en de berichten-apps schieten ondertussen als paddenstoelen uit de grond. De gevestigde namen krijgen er tegelijkertijd steeds meer functies bij: Apple’s iMessage is met de komst van iOS 10 uitgebreider dan ooit, WhatsApp heeft zo ongeveer iedere week een update. En dan is er nog Google Allo, wat zich ook steeds meer in de kijker probeert te spelen.

Google Allo

Google Allo: eerste update

De messenger-app werd eerder dit jaar aangekondigd tijdens Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van internetreus Google. Sinds vorige maand is de app dan ook echt te downloaden. Overigens niet alleen voor Android-toestellen, maar ook voor de iPhone. En nu is de eerste update al te vinden in Google Play en in de App Store. Want de eerste versie van Google Allo was toch wat kaal vergeleken met soortgelijke apps en Google doet er alles aan om de concurrentie bij te benen. Dat betekent vooral wat extra frivoliteiten – krabbelen op je foto’s, om maar eens een dwarsstraat te noemen. Maar dat is niet de reden waarom consumenten voor Allo kiezen als berichtendienst.

Google Assistant

Er is momenteel één punt waarmee Allo zich duidelijk onderscheidt van soortgelijke Berichten-apps. Google is namelijk veel verder met Artificial Intelligence (AI) en verwerkt dat ook duidelijk in de app. Het grote voordeel van de dienst is dat Google’s eigen spraakassistent, Google Assistant, erin geïntegreerd is. Aan de ’Smart Reply’-functie kun je direct al merken dat de app net even slimmer is dat WhatsApp en aanverwanten. De app geeft namelijk antwoordsuggesties, zodat je zelf niet meer alles hoeft uit te typen. Allo genereert de antwoorden op basis van eerder gevoerde conversaties. Er worden niet alleen reacties geformuleerd op geschreven teksten: Allo kan zelfs reageren op foto’s.

Ook kun je zaken vragen aan de Google Assistant. Vraag bijvoorbeeld waar je restaurants in de buurt kunt vinden, googel iets waar je het antwoord niet op weet – direct vanuit het gesprek. Je hoeft er geen andere app voor te openen. Dankzij de update kun je je vragen ook inspreken in plaats van typen. Kortom: misschien een voorzichtige blik in de toekomst van AI.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.