Seminar invoering IPv6

Het gebruik van IPv6 neemt wereldwijd gestaag toe, met als gevolg dat bedrijven die zich niet voorbereiden steeds vaker tegen problemen aanlopen. Wanneer ze IPv4-adressen met anderen moeten delen, kunnen er verstoringen en identificatie- en beveiligingsproblemen ontstaan. Desondanks stellen veel bedrijven de invoering nog steeds uit, vanwege onwetendheid, koudwatervrees en andere vragen. Reden temeer voor de Stichting IPv6 Nederland (Stipv6) om op dinsdagmiddag 8 november een seminar te organiseren, waarin de belangrijkste vragen zullen worden beantwoord.

IPv6

IPv6

IPv4 stamt nog uit de begintijd van het internet. Toen werd gedacht dat 4,3 miljard IP-adressen voor de hele wereld meer dan genoeg zouden zijn. Maar vandaag de dag zijn al die adressen bijna op en zijn tussenoplossingen zoals Network Address Translation (NAT) noodzakelijk geworden. Het is niet mogelijk om IPv4 uit te breiden, daarom werd IPv6 bedacht. Deze standaard heeft 340,28 sextiljoen adressen (dus: 340 282 366 920 938 463 463 374 607 431 768 211 456). Dat is genoeg om elke vierkante millimeter van onze aardbol te voorzien van zo’n 600 biljard IP-adressen. Hierdoor kan elk apparaat ter wereld zijn eigen IP-adres krijgen: computers, smartphones, auto’s, koelkasten of koffiezetapparaten – zonder het gebruik van ingewikkelde technieken die het allemaal minder duidelijk maken. Dat maakt het beheer van de adressen makkelijker en veiliger.

IPv6

Seminar

Het seminar op 8 november zal naast het beantwoorden van de belangrijkste vragen omtrent het overstappen ook de ervaringen van organisaties die al met IPv6 werken onder de aandacht brengen. Het seminar van Stipv6 is speciaal bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven en overheden en in het bijzonder voor de ICT-dienstverleners van deze groepen. De deelnemers zullen na afloop begrijpen welke stappen gezet moeten worden om IPv6 in hun ICT-omgeving te integreren.

Deelname is gratis, maar het is wel noodzakelijk om vooraf in te schrijven. Dat kan via de website van Stichting IPv6 Nederland.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.