T-Mobile: meer klanten, minder winst

T-Mobile heeft donderdagochtend de kwartaalcijfers over Nederland gepresenteerd. Het aantal abonnees van T-Mobile is in het derde kwartaal van 2016 gestegen, terwijl de brutowinst en omzet juist zijn gedaald.

T-Mobile

Sterkste groei in drie jaar

De toename van 54 duizend abonnees is goed voor de sterkste groei van de afgelopen drie jaar en brengt het totale aantal abonnees op 2,9 miljoen. Tegelijkertijd verloor het bedrijf 22 duizend prepaidklanten, wat goed is voor het kleinste verlies van de afgelopen vier jaar. Het totale aantal klanten (de abonnees met daarbij de prepaidklanten) staat nu op 3,7 miljoen. Dat is een stijging van 0,5 procent in vergelijking met vorig jaar. T-Mobile geeft aan dat de groei zowel in het consumentensegment als in het zakelijke segment heeft plaatsgevonden.

Dalende winst

De brutowinst van T-Mobile is daarentegen gedaald naar 332 miljoen euro, een daling van 4,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor en lager dan in de afgelopen acht kwartalen. De afname komt met name door het verlies op de prepaidmarkt. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2016 is de omzet wel licht gestegen. Verder wordt er in vergelijking met afgelopen jaar 59 procent meer data verbruikt op het netwerk van T-Mobile.

Vodafone thuis

In deze getallen is de recente overname van vaste televisie- en internetdienst Vodafone Thuis nog niet meegenomen, omdat de overname pas na het afsluiten van het kwartaal werd aangekondigd (pas vorige week) en zodoende nog officieel moet worden afgerond. Het klantenbestand van T-Mobile zal hierdoor dus nog verder gaan groeien. Vodafone Thuis heeft momenteel ongeveer 150.000 klanten. Ook de effecten van andere nieuwe diensten, onder meer thuisinternet via 4G en ongelimiteerde data-abonnementen voor muziekdiensten zijn nog niet zichtbaar in deze kwartaalcijfers. Deze diensten zijn pas aan het eind van het derde kwartaal gestart. De effecten zullen dus pas in de cijfers van het vierde kwartaal zichtbaar zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.