Vodafone Nederland stopt met BelCompany-winkels

In menig stad horen ze onlosmakelijk bij het straatbeeld: de winkels van BelCompany. Maar daar komt verandering in, want eigenaar Vodafone Nederland heeft besloten om de winkels langzamerhand uit te faseren. Vodafone maakte het nieuws deze week bekend via een bericht op de website.

BelCompany omgebouwd naar Vodafone

Uitfaseren betekent in dit geval dat een deel van de BelCompany-vestigingen ergens in de komende vijf jaar de deuren sluit. Een ander deel van de winkels blijft wel bestaan, maar krijgt een andere formule: deze winkels worden omgebouwd tot Vodafone-winkels. Er zijn in totaal 88 BelCompany-winkels die gaan sluiten of een metamorfose ondergaan. BelCompany blijft overigens wel bestaan in de vorm van een webshop.BelCompany wordt Vodafone

Winkelformules groeien naar elkaar toe

Marco Houtman, directeur Vodafone Retail geeft een verklaring voor het sluiten of omvormen van de winkels: “Door te werken met twee winkelformules hebben we de afgelopen jaren met succes kunnen inspelen op verschillende klantbehoeftes. We zien echter dat BelCompany- en Vodafone-winkels qua doelgroep steeds meer naar elkaar toe groeien. Daarom hebben we opnieuw naar onze retailstrategie gekeken en besloten dat we verder willen met één Vodafone-winkelformule.”

Voorheen richtte de Vodafone-winkels zich op het wat hippere en jongere publiek, terwijl met BelCompany de oudere doelgroep bediend werd. Maar in de loop der jaren is het onderscheid steeds minder sterk geworden. In beide winkels werden dezelfde producten verkocht.

Gevolgen voor het personeel

Vodafone denkt niet dat er mensen gedwongen ontslagen hoeven worden. Deels omdat een aantal medewerkers kan worden ingezet bij Vodafone-winkels, deels vanwege het verwachte natuurlijke verloop van het personeel. Vodafone nam BelCompany vijf jaar geleden over van Macintosh Retail. In die tijd is een groot aantal van de winkels al overgegaan op de Vodafone-concept. Er zijn inmiddels 140 Vodafone-winkels in Nederland. Het is onduidelijk hoeveel van de BelCompany-winkels nu verder zullen gaan onder de Vodafone-vlag.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.