Orange stoomt 4G-netwerk klaar voor Internet of Things

Provider Orange geeft volgend jaar zijn huidige 4G-netwerk een upgrade in België. Hiermee moet het netwerk dan klaar zijn voor Internet of Things (IoT).Orange Internet of Things

LTE-M en NB-Internet of Things

Met behulp van speciale technologieën (LTE-M en Narrow Band-IoT) voor IoT kunnen miljoenen alledaagse objecten worden verbonden. Deze technologieën zijn zogenaamde Low Power Wide Area-technologieën. Deze bieden veel voordelen, waaronder een energiezuinige connectiviteit die ervoor zorgt dat de batterij van de gekoppelde apparaten tot 10 jaar langer meegaat.

De Mobile IoT-technologieën die Orange installeert, zorgen daarnaast voor een communicatie in twee richtingen tussen object en netwerk en bieden een betere mobiele dekking (tot +20 dB ten opzichte van 2G/4G-dekking). Tevens is het een veilige oplossing, omdat het om een gereglementeerd spectrum gaat. Een simkaart zorgt voor een beveiligde connectiviteit dankzij de unieke authenticatie. Ook de gegevens op het netwerk worden versleuteld.

Orange Internet of Things operationeel in 2017

De aanpassing van het netwerk gebeurt door een software-upgrade op het bestaande 4G-netwerk van Orange. Het Mobile IoT-netwerk van Orange wordt in de loop van de eerste helft van 2017 operationeel. In eerste instantie wordt het netwerk gebruikt om testen te realiseren voor Orange, zijn partners en businessklanten. De commerciële lancering volgt in de tweede helft van 2017.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.