Monitor Draadloze Technologie (najaar 2016) is nu beschikbaar

TNO (Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) heeft het tweede deel van de Monitor Draadloze Technologie 2016 gepubliceerd. Deze najaarseditie geeft een overzicht van ontwikkelingen wat betreft de inzet van draadloze technologie voor een aantal specifieke domeinen. De toepassingsgebieden die aan de orde komen zijn Intelligente Transportsystemen, in-huis netwerken, Smart Cities, Smart Agriculture, evenals Openbare Orde en Veiligheid.

antenne

Inhoud van het rapport

Volgens TNO gaat het rapport in op een aantal ontwikkelingen. Zo vindt een sterke groei plaats van het mobiele dataverkeer, als gevolg van een toenemend gebruik van smartphones. Om in deze groei te kunnen voorzien wordt door mobiele providers fors geïnvesteerd in de uitrol en verbetering van het 4G (LTE) netwerk. Wi-Fi en andere draadloze technologieën zoals Bluetooth en Zigbee hebben een belangrijke plaats ingenomen bij het laagdrempelig aanbieden van draadloze toegang over kortere afstanden. In het rapport wordt de stand van zaken van deze technieken op een toegankelijke manier beschreven, en wel vanuit een nationaal perspectief.

Monitor Draadloze Technologie

TNO maakt de Monitor Draadloze Technologie al een aantal jaren in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De publicatie biedt een overzicht van de stand van zaken van de ontwikkeling en inzet van draadloze technologie. De najaarseditie is een vervolg op de editie die dit voorjaar is verschenen. In tegenstelling tot de huidige editie richt de voorjaarseditie zich vooral op de ontwikkelingen vanuit technologisch perspectief.

Download Monitor Draadloze Technologie 2016

De najaarseditie is (net als de voorjaarseditie) zijn beschikbaar om te downloaden op de website van TNO. Hieronder vind je ook de directe downloadlinks:

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.