WhatsApp-videobellen deze week beschikbaar voor iedereen

WhatsApp heeft er in de afgelopen week weer een nieuwe functie bij gekregen: WhatsApp-videobellen. WhatsApp zegt dat ze videobellen geïmplementeerd hebben omdat er de afgelopen jaren veel naar gevraagd werd.WhatsApp-videobellen

WhatsApp-videobellen voor iedereen

Eerder werd er al volop geëxperimenteerd met videobellen in Whatsapp, nu kunnen alle Android-, iPhone en Windows Phone-gebruikers ervan gebruikmaken. De functie wordt beetje bij beetje uitgerold: begin deze week verscheen bij een beperkt aantal iPhone-gebruikers plots een video-icoon in beeld. Nog deze week kunnen alle gebruikers van WhatsApp – inmiddels meer dan 1 miljard – videobellen.

WhatsApp zegt op zijn blog het volgende over het nieuwe beeldbellen: ’We introduceren deze functie, omdat we weten dat enkel een stem en tekst soms niet genoeg zijn. Er is niets beter dan zien dat jouw kleinkind haar eerste stapjes zet, of het gezicht van jouw dochter zien terwijl ze in het buitenland studeert. Wij willen deze functie beschikbaar maken voor iedereen, niet alleen voor diegenen die zich de duurste en nieuwste telefoons kunnen veroorloven of wonen in landen met de beste verbinding.’

Opmars van het videobellen

Het zou weleens de opmars van het videobellen kunnen betekenen. De functie werkt cross-platform, en zo’n beetje iedereen heeft tegenwoordig WhatsApp op zijn telefoon. Apple heeft natuurlijk FaceTime, maar dat werkt alleen op Apple-apparatuur. Skype werkt wel op verschillende typen mobiele telefoons, maar is toch iets minder wijdverbreid – grote kans dat zowel Skype als FaceTime te lijden hebben onder de nieuwe WhatsApp-functie.

Voor providers heeft de introductie van videobellen een voordeel boven het verzenden van tekstberichtjes en 'gewoon' bellen via WhatsApp. Het kan een toename van het mobiele dataverkeer betekenen – als mensen tenminste niet videobellen via wifi.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.