Batterijtak Samsung (SDI) loopt reputatieschade op door Note 7

Samsung SDI is de tak van Samsung die verantwoordelijk is voor de productie van accu's. Het bedrijf heeft het zwaar te verduren sinds de ontploffende Galaxy Note 7 toestellen. Ze hebben met veel bezorgde klanten en een flinke reputatieschade te maken. SDI

Veiligheid

De Galaxy Note 7-mislukking heeft ertoe geleid dat het bedrijf veel vragen krijgt over de veiligheid van de batterijen. Dit melden anonieme medewerkers en klanten van SDI donderdag aan Reuters. Samsung SDI staat helemaal los van Samsung Electronics, het bedrijf dat de smartphones van Samsung fabriceert. De fabrikant verkoopt niet alleen accu's aan Samsung, maar ook aan bijvoorbeeld Apple en een aantal autofabrikanten. Sinds duidelijk werd dat de accu in de Galaxy Note 7 spontaan kon ontploffen (wat een grote terugroepactie tot gevolg had), is het bedrijf circa een vijfde van zijn marktwaarde kwijtgeraakt. Een medewerker van SDI geeft aan dat er sinds de terugroepactie veel vragen komen van cliënten (waaronder Apple) over de veiligheid van de accu's in hun producten.

Reputatieschade Samsung SDI

SDI geeft aan dat de accu in de Galaxy Note 7 een nieuw ontwerp was. Daarmee zegt hij tevens dat de andere batterijen, die voor andere klanten worden gemaakt, wel veilig zijn. Een anonieme klant van SDI uit de autobranche zegt niet blij te zijn met het veiligheidsprobleem, maar analisten geven aan dat de reputatieschade vooral een negatieve uitwerking zal hebben op het aantrekken van nieuwe klanten. Tot nog toe heeft Samsung geen details bekendgemaakt over de ontploffende accu's van de Galaxy Note 7. Daar wordt nog altijd onderzoek naar gedaan.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.