BTG steunt manifest ‘Samen naar een duurzame digitale samenleving’

Het ECP | Platform voor de InformatieSamenleving heeft onlangs een Digitaal Manifest gepubliceerd, waarin bedrijven samen afspreken welke vijf acties nodig zijn voor een duurzame digitale samenleving. BTG steunt het manifest, waarvan de uitgangspunten en waarden bijzonder veel overlap kennen met die van BTG.
beeld-slimme-steden

Digitale samenleving

Als er één rode draad door alle BTG-events loopt, dan is het wel dat de grootste digitale revolutie nog moet komen. Daar sluit het manifest dan ook bij aan. “Het verleden wijst uit dat landen die als gidsland voorop lopen, beter in staat zijn de kansen van zulke transformaties te verzilveren en tegelijkertijd eventuele negatieve gevolgen het hoofd te bieden.”

Vijf acties

Daarom verenigen bedrijven zich in het manifest om de komende tien jaar als Nederland digitaal leiderschap te nemen. Dat doet het aan de hand van vijf acties:

 • Investeer in de basis: opleidingen en kennisontwikkeling
 • Pluk de maatschappelijke baten: 5 kansrijke domeinen én de overheid versneld digitaliseren
 • Vergroot ons verdienvermogen verder: voorlopers een extra zet geven
 • Heb aandacht voor zorgen, oog voor kansen: werkgelegenheid, cyberweerbaarheid, privacy
 • Creëer verbinding en leiderschap: ‘ministerieel digitaal topteam’

[userquote user="906"]“De door het ECP-Platform geformuleerde doelstelling en acties onderschrijft de BTG van harte. Als branchevereniging namens de zakelijke consumentenmarkt zijn wij vanuit dit perspectief gefocust op de realisatie van een optimale verbinding met ICT – een essentiële randvoorwaarde voor onze communicatie en informatie-uitwisseling. Naast een economische verantwoordelijkheid is dit in hoge mate ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vanuit de vereniging werken we integraal en bewust aan de borging van deze aspecten. Dit betekent dat we investeren in kennis, kunde en elkaar. Op deze wijze realiseren we groei, op zowel economisch, maatschappelijk, als persoonlijk vlak en daarom steunen wij dit manifest dat volledig aansluit op onze verenigingsstrategie.”[/userquote]

Bekijk zelf het gehele manifest.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.