Imec presenteert City of Things initiatief aan Nederlandse ondernemers

city of thingsHet Belgische onderzoeks- en innovatiecentrum Imec heeft haar initiatieven rond City of Things in Vlaanderen gepresenteerd aan Nederlandse bedrijven. Dit gebeurde tijdens de recente driedaagse missie van het Belgische koningspaar aan Nederland.

Smart City of Things

Middels het City of Things-project, dat door Imec en het stadsbestuur van Antwerpen is opgezet, moet Antwerpen één van de grootste IoT-proeftuinen worden van Europa. Dit vertelde prof. Pieter Ballon, directeur van imec-SMIT. "Het uiteindelijke doel is niet om een stad vol te steken met technologie. We willen een stad creëren waarin de levenskwaliteit naar een nieuw niveau wordt getild. Dit doen we door in te spelen op de concrete behoeften en verwachtingen van de inwoners." Zo’n stad is een plaats waar innovaties in technologie, communicatie, architectuur, infrastructuur en beleid gecombineerd worden om sociale, economische en ecologische uitdagingen aan te pakken.

Van probleem naar oplossing

Volgens professor Ballon zien we steden nu veelal als een probleem, onder andere op het vlak van veiligheid of mobiliteit. Uit onderzoek blijkt echter dat steden de meest duurzame vorm zijn waarin mensen kunnen samenleven. Een stad die de ambitie heeft om een slimme stad te worden, wil zichzelf transformeren van een probleem naar een oplossing.

BTG bijeenkomst ‘Slimme steden, stadions en gebouwen’

BTG organiseert op 8 december aanstaande de bijeenkomst ‘Slimme steden, stadions en gebouwen’. Tijdens deze bijeenkomst spreekt T.C. Tan van CommScope over Smart Connected Buildings, Venues and Cities. Daarnaast neemt Jacco Saaman van SPIE Nederland de bezoeker mee naar de wereld van 2050 en het Internet of Everything. Arthur Jullens van KPN spreekt over slimme steden die gebruikmaken gebruik van ICT en digitale toepassingen om de stad aantrekkelijker en de dienstverlening efficiënter te maken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.