Hyundai zet vaart achter connected car

hyundai connected carDe Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai Motor geeft een nieuwe impuls aan de ontwikkeling van zijn connected car besturingssysteem (ccOS). Met behulp van deze software moeten auto's in de toekomst sneller gegevens ontvangen en versturen om de steeds complexere functies uit te kunnen voeren.

Connected car voor meer veiligheid en comfort

Het ccOS-systeem van Hyundai regelt en bedient de belangrijke onderdelen van de infrastructuur in de auto, zoals in-vehicle-communicatie, het infotainment-systeem en connectivity. Hiermee moet de connected car voorbereid zijn op nieuwe ontwikkelingen in veiligheid, comfort, gemak en beveiliging.

Speciaal voor de ontwikkeling van de ccOS-technologie startte de autofabrikant een software-ontwikkelteam. Dit maakt onderdeel uit van een visie die door Hyunadai 'Car to Life' is gedoopt. Volgens die visie moet de auto in de toekomst een integraal onderdeel gaan worden van het leven van de bestuurder.

De auto als hub

Hyunadai ontwikkelt dit dedicated platform voor connected cars om auto's zowel met de eigen systemen als met de buitenwereld te laten communiceren. Op termijn is het de bedoeling dat dit systeem ook verbindingen maakt met andere connected-cardiensten en -technologieën. Te denken valt hierbij aan smartphones, smarthome-diensten, intelligente afstandsbedieningen, autonoom rijden, slimme verkeersoplossingen en mobility hubs.

Naar verwachting worden de eerste auto's met het ccOS-systeem in 2020 geleverd, als onderdeel van het 'hyper-connected intelligent car'-concept. Hier gaan eerst uitgebreide compatibiliteitstests aan vooraf. Eén van de geteste functies zal het draadloos bijwerken van het infotainmentsysteem zijn. Met behulp van deze zogenaamde over-the-air update hoeft de eigenaar van de auto niet naar de merkdealer wanneer het systeem bijgewerkt moet worden.

Samenwerking met Cisco

Samen met netwerkfabrikant Cisco werkt Hyundai daarnaast aan de ontwikkeling van een autonetwerk in het kader van hun 'open innovation'-plan. Een dergelijk netwerk is noodzakelijk om tot een snelle invoering van connected cars te komen. Dat Hyundai serieus werk maakt van de ontwikkeling van connected cars blijkt bovendien uit de opening van een big-datacenter in China.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.