Opnieuw forse stijging mobiele data tijdens jaarwisseling

De providers KPN, T-Mobile en Vodafone hebben tijdens de jaarwisseling traditiegetrouw meer mobiele data verwerkt dan in voorgaande jaren. Het aantal sms'jes daarentegen blijft dalen.mobiele data

Mobiele data

KPN meldde een toename van 40% ten opzichte van een gewone dag. T-Mobile laat 41% meer dataverkeer optekenen ten opzichte van vorig jaar en Vodafone zag een verdubbeling van het aantal verwerkte terabytes (58 tegenover 30 in 2015/16). Dit werd gemeten in de periode van zes uur 's avonds op oudjaarsdag tot vier uur 's ochtends op 1 januari. De piek in het netwerk lag bij zowel KPN als Vodafone om half 1 in de nieuwjaarsnacht.

SMS

Tot 2010 werden nieuwjaarswensen nog via SMS verstuurd, toen KPN maar liefst 23 miljoen berichten te verstouwen kreeg. Tijdens de afgelopen jaarwisseling waren dat er niet meer dan 3 miljoen. T-Mobile heeft geen exacte SMS-cijfers gegeven, maar weet te melden dat deze al een aantal jaren stabiel zijn en niet meer groeien.

Bellen

Er wordt ook nog steeds ouderwets gebeld met de beste wensen. T-Mobile weet zelfs een toename in het aantal gesprekken te melden van 20 procent. Bij KPN loopt dit aantal terug van de 5 miljoen van de laatste jaren tot 4,4 miljoen tijdens de afgelopen jaarwisseling. De piek van het bellen ligt al een aantal jaren op vijf minuten over twaalf.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.