Qualcomm tijdens CES: “5G verbindt alles en iedereen”

qualcomm 5gTijdens de CES heeft Qualcomm-voorman Stephen Mollenkopf de visie van zijn bedrijf omtrent 5G uiteengezet.

Terwijl 3G het tijdperk van de fotografie inluidde en 4G een boost gaf aan video, betekent 5G dat alles en iedereen met elkaar verbonden wordt. Livestreams, virtual reality, zelfrijdende auto's die reageren op realtime-situaties en slimme steden met connected straatlantaarns en intelligente verkeerssystemen.

"5G wordt een nieuw soort netwerk. Zo uitgebreid, snel en comnplex, maar dat toch veel verschillende apparaten kan ondersteunen", aldus Mollenkopf tijdens zijn CES-keynote. "5G heeft invloed op de alle economieën en de complete maatschappij profiteert ervan. Daardoor zal het een zelfde impact hebben als de introductie van electriciteit en de automobiel."

5G kent extreem lage latency

Volgens Qualcomm bevat onze connected toekomst drie dingen, te weten virtual reality, het internet of things en gezondheidszorg. De nieuwe generatie 5G wordt snel. Snel genoeg om een 4K-film te downloaden binnen 18 seconden. Daarnaast is de latency extreem laag, namelijk 1 milliseconde. Met een dergelijke geringe wachttijd kunnen VR en zelfrijdende auto's een onderdeel van het dagelijkse leven worden.

Speciaal voor VR-doeleinden presenteerde het bedrijf de nieuwe Snapdragon 835-chip. Deze chip zorgt ervoor dat devices in de toekomst kleiner en lichter kunnen worden en biedt meer rekenkracht. Met het ontwikkelplatform Snapdragon Flight hoopt het bedrijf een impuls te geven aan e-health. Met deze chip, die kleiner is dan een AAA-batterij kunnen drones de omgeving in kaart brengen zonder externe rekenkracht te hoeven gebruiken. In theorie biedt dit de mogelijkheid voor drones om snel op de plaats van een calamiteit te zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.