ZTE bereikt hoge LTE-snelheden met Pre-5G

ZTE heeft een toepassing gepresenteerd die LTE drie keer sneller maakt en die al compatibel is met de huidige smartphones en tablets. Hiervoor gebruikt het Chinese bedrijf een techniek van de opkomende 5G-standaard. Met deze vorm van Pre-5G kunnen providers de capaciteit van hun netwerk beter benutten.

5g

FDD-LTE-Massive-MIMO-uitrusting

Het Chinese bedrijf voerde tests uit in het Quanzhou Innovation Centre bij de provider China Unicom. Hiervoor gebruikte het een FDD-LTE-Massive-MIMO-uitrusting, een nog niet gecertificeerde techniek van de opkomende 5G-standaard. FDD-LTE staat voor Frequency Division Duplexing Long Term Evolution, MIMO voor Multiple Input Multiple Output. Deze techniek maakt LTE drie keer sneller en is dus compatibel met bestaande smartphones en tablets.

Voordelen door Pre-5G

Het gebruik van Pre5G moet het voor providers mogelijk maken de capaciteit van het netwerk beter te benutten. ZTE presenteerde in 2014 ok al TDD-Massive-MIMO-producten. Het verschil tussen de twee LTE-standaarden TDD en FDD is dat bij eerstgenoemde de overdrachten ‘tijdsverschoven’ worden gedaan. Bij de tweede worden deze daarentegen per frequentie gescheiden. ZTE is al in onderhandelingen met meerdere Chinese en buitenlandse providers voor een samenwerking op het gebied van FDD-Massive-MIMO. Het bedrijf verwacht het product dit jaar commercieel te introduceren.

Ook AT&T wil niet wachten

Ook de provider AT&T uit de VS heeft aangekondigd niet op een standaardisatie van 5G te wachten. ‘We wachten niet op de uiteindelijke standaarden, om de basis voor onze 5G-ontwikkelingen te leggen. We beginnen nu’, zei John Donovan, Chief Strategy Officer en Group President Technology and Operations AT&T. Hogere doorvoersnelheden zijn nodig omdat ‘het mobiele datagebruik in ons netwerk sinds 2007 om zo’n 250.000 procent hoger is en het merendeel van de traffic video is.’

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.