Lollipop nog steeds meest gebruikte Android-versie

De meest recente Android-versie Nougat (7) staat nog maar geïnstalleerd op 0,7 procent van alle Android-apparaten. Dat heeft Google onlangs in zijn Developer blog bekend gemaakt. De cijfers zijn bijgewerkt tot en met 9 januari. De voorgaande versie Lollipop (5) staat inmiddels op ruim 33 procent van alle Android-apparaten geïnstalleerd en is daarmee nog steeds de grootste versie. Lollipop

Nougat

Bij de laatste meting (tot en met 5 december) stond Android Nougat nog op 0,4 procent van alle Android-toestellen. Dat aantal is in een maand tijd dus bijna verdubbeld. De eerste meting waarin Nougat werd meegenomen, was in november. Nougat scoorde toen 0,3 procent. Intussen zijn er twee versies van Nougat, te weten 7.0 (0,5 procent) en 7.1 (0,2 procent). Android Marshmallow (6) was in december goed voor 26,3 procent (bij de meting in november was dat nog 24 procent en in september zelfs 18,7 procent). Marshmallow blijft vooralsnog dus groeien, wat niet gezegd kan worden van zijn voorganger Lollipop.

Lollipop

Toch is Android Lollipop (Android 5.0 en 5.1) nog wel de grootste versie van het mobiele besturingssysteem. In december stond Lollipop nog op 34,1 procent van alle Android-apparaten, wat een daling is van 0,9 procent sinds de voorgaande meting. In januari is het aandeel nog verder gezakt naar 33,4 procent. Maar desondanks is het dus nog steeds de grootste versie.

Overige versies

Android Kitkat (4.4) staat inmiddels op 22,6 procent, een daling van 1,4 procent ten opzichte van december (in november was het nog 25,2 procent). Daarmee is het aandeel van Kitkat voor het eerst kleiner dan dat van Marshmallow. Ook Jelly Bean (4.1 t/m 4.3) blijft dalen en staat nu op 11,6 procent. De nog oudere versies Ice Cream Sandwich (4.0) en Gingerbread (2.3) dalen steeds verder en staan nu nog op 1,1 en 1 procent van alle Android-toestellen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.