Nieuwjaarsbijeenkomst BTG: “Pitching is an art”

Met een gezamenlijke toost met Z.K.H. Prins Constantijn, ambassadeur van StartupDelta, heeft BTG gisteren het jaar 2017 afgetrapt, in B. Amsterdam. De prins gaf de vele aanwezige start-ups goede raad mee: pitching is an art. Dus investeer daarin. Verder stond de dag in het teken van een van de BTG-jaarthema’s: green meets grey. BTG wil de verbinding maken tussen de leden en start-ups en StartupDelta, met als doel strategische samenwerking en co-creatie.
BTG Nieuwjaarsreceptie Bestuur en ZKH Prins Constantijn

Voor een sfeerimpressie van deze middag >>

Pitching is an art

Z.K.H. prins Constantijn gaf zijn visie op start-ups in Nederland, waarin StartupDelta een faciliterende rol inneemt. Een van de constateringen die de prins deed, was dat Nederlandse start-ups vaak terughoudend zijn om hulp te zoeken. De prins bezocht afgelopen jaar vele internationale events, en ook komend jaar staan er weer verschillende op het programma, waar een Nederlandse delegatie van startups naar zal afreizen. Wat de Nederlandse start-ups vooral moeten leren is het goed kunnen pitchen van hun merk. Dat is een kunst op zich, “pitching is an art.” Maar op een beurs waar je dit honderden keren moet doen, is het uiterst noodzakelijk.

BTG jaarthema’s

De middag werd geopend door BTG-voorzitter Jan van Alphen met een terugblik op 2016 en de focus voor 2017. Vorig jaar stonden onder andere de ontwikkeling van de e-SIM, succesvolle sessies rondom indoordekking en de strategische nota Frequentiebeleid centraal. Ook komend jaar staan er weer inspirerende bijeenkomsten op het programma, waarbij BTG zich ook meer zal gaan toeleggen op het MKB. Ook is er de uitdrukkelijke wens om meer samen te gaan werken met omroepen en media, mede voor het omroepbeleid. Maar vooral in het teken van de nieuwjaarsbijeenkomst in B. Amsterdam, streeft BTG naar strategische samenwerking met start-ups en StartupDelta.

Green meets grey

De nieuwjaarsbijeenkomst stond verder in het thema van Green meets grey. Hoe ziet de wisselwerking eruit tussen de grijze en 'corporate' elite enerzijds en innovatieve en disruptieve start-ups anderzijds? Zowel Microsoft als IBM zoekt actief de samenwerkingen met start-ups en biedt hen een springplank naar een succesvolle lancering of marktintroductie. Dat kan in de vorm van het faciliteren van technologie, zoals IBMs Watson, maar ook door start-ups in contact te brengen met de juiste mensen binnen een grote corporate als Microsoft.

Een leerzaam proces voor beide partijen, stelt IBM. Het bedrijf investeert op deze manier in innovatie, maar trekt zelf ook lessen uit hoe men flexibeler kan werken op een manier die alleen voorbehouden leek te zijn aan start-ups. De co-creatie die hieruit voortvloeit ziet BTG als een belangrijke pijler voor ontwikkelingen op het gebied van grootzakelijk gebruik van telecommunicatie en ICT de komende jaren.

BTG Nieuwjaarsreceptie 2017 Jan en prins Constantijn

[userquote user="906"]“Deze BTG-nieuwjaarbijeenkomst is een uitstekende start van een nieuw, creatief en ondernemend verenigingsjaar. We zijn bijzonder verheugd dat Z.K.H. prins Constantijn dit met zijn inspirerende aanwezigheid namens StartupDelta heeft willen onderschrijven. BTG heeft een lange traditie, kennis en ervaring met het zakelijk ICT-ondernemen in binnen- en buitenland, waarbij de vereniging tevens primair de belangen van de zakelijke consument behartigt. Continue vernieuwing vormt een belangrijke randvoorwaarde voor succesvol zakendoen en de hierin door BTG beoogde strategische samenwerking met start-ups zal hieraan zeker succesvol bijdragen!”[/userquote]

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.